Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Lübnan’da Türkçe öğretiminin artırılmasına yönelik 3 adet tam donanımlı Türkçe sınıfı kurulmasına destek verdi.
Lübnan’da son yıllarda hem Türkmenlerin hem de diğer grupların ülkemize olan ilgi ve yakınlıklarının artmış olması Türkçe öğrenmeye olan rekabeti artırdı. Bu ihtiyaç üzerine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Türkçe öğretmek amacıyla bu ülkeye 9 öğretmen görevlendirdi. Ancak Türkçe öğretimi için bu öğretmenlere tahsis edilen Türkçe sınıfları araç-gereç ve fiziki imkanlar açısından yetersiz kaldı. Ders verilen mekanların yetersizliği verilen ders kalitesini olumsuz yönde etkiliyor ve ayrıca Türkçe dersine olan ilgiyi de azaltıyordu. Bu kapsamda TİKA Türkçe öğretimini yaygınlaştırmak ve tam donanımlı modern Türkçe sınıfları oluşturmak amacıyla gerekli çalışmaları yaparak 3 adet Türkçe sınıfın teşrifatını gerçekleştirdi.
Bu kapsamda Aydamon ve Kavaşra Türkmen köyleri ile Mardin kökenli vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadıkları bölgede bulunan Rawda Emaan Okulunda akıllı tahta, bilgisayar, yazıcı, projeksiyon, öğrenci sıraları, öğretmen masaları, diğer gerekli malzemeler ile sınıfların yenilenmesi dahil tam donanımlı Türkçe öğretim sınıfları oluşturuldu.Hazırlanan Türkçe sınıfları düzenlenen törenlerle teslim edildi. Teslim törenine Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi Sayın İnan Özyıldız, Yunus Emre Enstitüsü Beyrut Müdürü Cengiz Eroğlu, TİKA Beyrut Koordinatörü İbrahim Erbir, diğer yetkililer ve öğrenciler katıldı.
Coşku ve heyecanın yaşandığı törende yeni ve modern sınıflara kavuşan öğrenciler mutluluklarını ifade ettiler ve bu sınıflarla Türkçe derslerinin daha zevkli geçeceğini ve Türkçe öğrenmenin daha cazip hale geleceğini söylediler.