Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Alman ZDF kanalındaki 31 Mayıs tarihinde "Neo Magazine Royal" adlı mizah programında küfürlü ifadeler içeren bir şiir okuyan ve Türkiye'nin büyük tepki gösterdiği Alman komedyen Jan Böhmermann korumaya alındı.

Köln Emniyetinden bir sözcü Jan Böhmermann'ın Köln'deki evinin önünde polis devriye aracının görevlendirildiğini belirtti. Sözcü diğer güvenlik birimleriyle ilişki içinde olunduğunu da kaydetti.

"KOMEDYEN VE AİLESİ TEHLİKEDE"

Focus dergisinin haberine göre, yetkililer Böhmermann ve ailesinin Erdoğan'a yazdığı şiir nedeniyle tehlikede olduğunu savunuyor. Focus, ünlü sunucunun şu an Köln'deki evinde olmadığını ileri sürdü. Ancak sunucunun polisten özel bir koruma talep etmediği de belirtildi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR, ERDOĞAN DA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Böhmermann hakkında Erdoğan'a yazdığı şiir nedeniyle Mainz Savcılığı'nca başlatılan soruşturma sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Böhmermann hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

SAVCILAR İNCELİYOR

Alman savcılar, komedyenin Alman Ceza Kanunu'nun 'Yabancı devlet adamına hakaret etmek' suçunu işleyip işlemediğini inceliyor.

PROGRAMI BU HAFTA YAYINLANMAYACAK

ZDF televizyonu Salı günü açıklamasında, Böhmermann'ın her hafta yayınlanan programının bu hafta yayınlanmayacağını duyurdu. Kanal, kararın 'medyanın yoğun ilgisi ve programa, sunucuya fazla odaklanılması' gerekçesiyle alındığını duyurdu.

ERDOĞAN'IN AVUKATI: SONUNA KADAR GİDECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı temsil eden Alman Avukat Hubertus von Sprenger, ZDF kanalında yayınlanan "Heute Journal" programında yaptığı açıklamada, hukuki olarak son merciye kadar gideceklerini söyledi.

"Ben bir kişiyi savunma görevini üstlenirsem, bunu sonuna kadar götürürüm" diye konuşan Avukat von Sprenger, "Cumhurbaşkanı, ilgili kişinin yargılanmasını, cezalandırılmasını, ayrıca bir daha asla bu tür bir vakanın medeni hukuk açısından tekrar etmemesini istiyor" dedi.

Kaynak: Deutsche Welle