ZONGULDAK (AA) - Ereğli Belediyesi, yaşlı ve engellilerin ev temizliğinin yanı sıra şehir içi ulaşımlarını sağlamaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamasında, 65 yaş üstü kişilerin yanı sıra engelli vatandaşların evlerinin düzenli olarak temizlendiğini, ulaşımlarının sağlanabilmesi için de her türlü araç desteğin verildiğini söyledi.

Kurban Bayramı öncesi 28 engelli ve 65 yaş üstü vatandaşın evlerinin temizleneceğini belirten Başkan Uysal, "Evde temizlik hizmetleri projesi kapsamında bize gelen talepleri kısa sürede değerlendiriyor, belediyenin sağlamış olduğu imkanları vatandaşlarımız ile buluşturuyoruz. 28 başvurunun tamamını işleme aldık" dedi.

Uysal, engelli vatandaşların yanı sıra 65 yaş üstü kişilerin hastane, sahil, banka ve plaj gibi şehir içini kapsayan ulaşım taleplerinin de yerine getirdiklerini ifade ederek "Yapılan başvurular ve bir gün önceden alınan randevular dikkate alınarak verilen hizmette haftada yaklaşık 15 vatandaşımızın hastane, sahil, banka ve plaj gibi şehir içini kapsayan taleplerini 08.30- 16.00 saatlerinde karşılıyoruz. Bugüne kadar da toplamda 690 engelliye ve ihtiyaç sahibi yaşlımıza hizmet verdik" diye konuştu.