Halkların Demokratik Partisi (HDP) Malatya Milletvekili Adayı Aydın Erdoğan, seçim gezileri kapsamında Malatya Gazeteciler Cemiyeti, Ziraat Mühendisleri Odası, Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkezi Vakfı ile esnafları ziyaret etti.
HDP’li Aydın Erdoğan beraberinde HDP Malatya İl Eş Başkanı Hasan Şahin ve diğer adaylar ile birlikte, ilk olarak Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Gazeteciler Cemiyetinde HDP heyetini, cemiyet adına Cemiyet Yönetim Kurulu Üyesi Ali Er karşıladı. Er, 1 Kasım seçimlerinin ülkeye hayırlı ve uğurlu olması temennilerinde bulunarak HDP’li adayların yapmış oldukları ziyaret için teşekkür etti.
Cemiyet ziyaretinde seçimlerden çıkacak sonuçların herkes için hayırlı olmasını dileyen HDP Malatya 1. sıra milletvekili adayı Aydın Erdoğan “7 Haziran seçimlerinde halkımız ve siyasiler sözünü söylemişti. Bu sonuçlarla bir hükümet ortaya çıkartılamadığı için, yeniden bir seçim yaşıyoruz. Halk yaşananları yeni baştan değerlendirecek. Dolayısıyla bu sonuçların ülkemiz, halklarımız ve adaylar için hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.
HDP İl Eş Başkanı Hasan Şahin ise basının önemine değinerek “Maalesef ülkemizde basın, kendi düşüncesini rahatlıkla ifade edemiyor. Umarız bu sorunu ülke olarak biran önce aşarız. Bunun içinde 1 Kasım seçimleri çok önemli. Seçimlerde halkın vereceği karar, ülke yönetimi ve demokrasisi için oldukça önemli” diye konuştu.
HDP adaylarının bir sonraki durağı ise Dabakane Mahallesi’ndeki PTT Caddesi esnafları oldu. Esnafları ziyaret eden HDP’liler seçimlerde destek istedikten sonra Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şubesi’ni ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan Şube Başkanı Fevzi Çiçek “Sizlerde ülke yönetimi adına önemli bir misyon üstlenmiş durumdasınız. Üstlendiğiniz ve talip olduğunuz görevden dolayı başarılar dilerim. Umarız ülkenin menfaatine, barış ve huzur içerisinde yaşamasına da bir ortam olur” ifadelerini kullandı.
“POLİTİKALARIMIZ TARIMI VE ÜRETİCİYİ DESTEKLEME İÇİNDİR”
Tarımda ve üretimde yaşanan sıkıntıları bildiklerini ifade eden Erdoğan, tarım ve üreticiyi desteklemek gibi bir çok konunun HDP politikaları içerisinde yer aldığını söyledi. Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Odanız ülkenin ekonomik bir kaynağı olan tarım alanında yol gösterici, tarımın gelişmesinde oynadığı rol bakımından önemli bir kurumdur. Malatya’nın özellikle kayısı üretiminin kalitesinin arttırılması, değerlendirilmesi ve üreticinin ürünün karşılığını alması konusundaki çabaları önemlidir. Biz, tarımın , üretimin, üreticinin desteklenmesini düşünüyoruz. Politikalarımız bunun üzerinedir. Diğer yandan ülkede barışın egemen olmasını, çatışma ortamının son bulmasını, kanın dökülmemesini arzu ediyoruz. Barış mücadelesi geçtiğimiz günlerde odanızın da çatısı altında yer alan TMMOB’nin ve diğer emek örgütlerinin bir katliamla sabote edilmesi hepimizi derinden üzmüştür bu vesile ile sizlere baş sağlığı diliyoruz.”
“1 KASIM SEÇİMLERİNİ FIRSAT OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ”
Son olarak Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi’ni ziyaret eden HDP’liler burada Vakıf Genel Başkanı Hasan Meşeli ile görüştü. Ziyarette ilk olarak söz alan Erdoğan, 1 Kasım seçimlerinin barış için bir fırsat olarak değerlendirdiklerini belirterek “İnsanların inanç, etnik kökeni ve dili ne olursa olsun eşitlik içerisinde, bir arada adalet içerisinde korkudan uzak yaşamasını istiyoruz. Barış hedeflediğimiz şu gün için en önemli öncelik. Bu ülke topraklarının üzerinde kanın dökülmemesini, sorunların parlamento çatısı altında çözülmesini arzu ediyoruz. Ülkenin dış politikasında yanlışlıklar nedeni ile Suriye ve Irak üzerine yapılan müdahalelerden kaynaklı, giderek ülkenin içerisine yayılan korkunç bir terör dalgası ile karşı karşıyayız. 10 Ekim günü bunu en acı şekilde yaşadık, bunun devam etmemesi için, halkımızın barışa, huzura ve güvene kavuşabilmesi için 1 Kasım seçimlerini birer fırsat olarak değerlendiriyoruz. Biz kendimize düşen görevi bu konuda yapmaya çalışıyoruz geri kalan halkımızın takdiri” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin bu olayları hak etmediğini ifade eden Malatya Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli ise Türkiye’nin kardeşlik, barış ve sevgi istediğini vurguladı. Meşeli konuşmasına şöyle devam etti:
“Atatürk ilke ve inkılaplarının yürütülmesinden yana laik ve sosyal hukuk devlet kavramlarının, bütün kurum ve kuruluşları ile yaşamasını, yaşatılmasını istiyoruz. O bakımdan sizin değerli bir hukukçu olmanız ve sizi yakından tanıdığımız için Malatya halkı sizi, parlamento çatısı altında görmek ister ve bu konuda başarılı olmanızı ister. Gerek Alevi kardeşlerimiz, gerekse Kürt kardeşlerimizin ve bütün vatandaşlarımızın haklarını, parlamentonun meşru zeminlerinde yaşatılması ve yürütülmesinden yanayız”