İzmir Valisi Mustafa Toprak Çiğli’de karakol bahçesinde silahıyla köpeği vuran polis hakkında cezai işlem uygulanması için talimatların verildiğini ve yapılan hareketin ihraçlık bir fiil olduğunu ifade etti.
Çiğli ilçesinde, Komiser Yardımcısı M.A.’nın polisler tarafından beslenen Efe isimli sokak köpeğini hiçbir tehlike yokken polis merkezinin bahçesinde silahı ile vurması üzerine gelen tepkiler artarken, İzmir Valisi Mustafa Toprak da Twitter’dan açıklama yaptı. Vali Toprak, gerekli talimatların verildiğini ve polis için cezai işlem uygulanacağını dile getirdi.
Polisin vahşice köpeğe ateş etmesinin ihraçlık bir fiil olduğuna dikkat çeken Vali Toprak Twitter’dan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“İzmir’de hayvana canice, silahla ateş eden komiser yardımcısı hakkında, olayın öğrenilmesi üzerine derhal cezai işlem başlatılması talimatı verilmiştir. Emniyet görevlisinin insanlık dışı davranışı hiçbir şekilde kabul edilemezdir, gerekli her türlü kanuni cezai işlemler yapılmaktadır. Köpeğe karşı atılan kurşun kendi kalbimizedir ve topluma yapılan bir saldırıdır. Her türlü gereği yapılacaktır. Silaha el konulmuştur. Hayvana eziyet ve kötü muamele, emniyeti tehlikeye düşürecek şekilde ateş etmek vb konularda adli ve disiplin işlemler yapılmaktadır. Söz konusu fiil, Emniyet Disiplin Tüzüğü’nde de en ağır yaptırıma konu olmaktadır ve ihraçlık bir fiildir. İç Bak EGM’den müfettiş istenmiştir.”