Artık giderek gelişen diş beyazlatma teknikleri, gülüşlerinde beyazlık arayanlar için kalıcı çözümler sunuyor.

Özel Adana Akademi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Çene Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Aslan, ilaç kullanımı, uygun olmayan restorasyonlar ve yaygın çürüklerde diş beyazlatma tedavisinin gerekli olduğunu söyledi. Aslan, “Gün geçtikçe yaygınlaşan diş beyazlatma işlemi çağımızın en popüler estetik yaklaşımıdır. Ne kadar ağız hijyenine gereken önem gösterilse de evde yapılan uygulamalar (beyazlatıcı diş macunları, reçetesiz jeller vb) istenilen sonucu vermemektedir. Mevcut problemlerin varlığı ve bunların çözümünü takiben uygulanabilen beyazlatma işlemi diş hekimi kontrolünde uygulanmalıdır. Ağız hijyenin düzelmesi ve gülüş estetiğinin maksimuma ulaşması için beyazlatma işlemi önerilir” diye konuştu.

İSTENİLEN BEYAZLIKTA

Evde hastanın kendi kendine uyguladığı ve ofis tipi hekimin kontrolünde uygulanan teknik olmak üzere 2 çeşit mevcut diş beyazlatma tekniği olduğunu ifade eden Çene Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Aslan, “Her iki beyazlatma tekniğinde istenilen beyazlık elde edilmektedir aralarındaki fark uygulamada olup hastanın sosyoekonomik durumuna göre tedavi süresi ve şekli değişkenlik göstermektedir.Her iki tekniğin kendine göre avantajları dezavantajları olabildiği gibi en uygun tedavi hastayla birlikte hekim karar vermektedir” dedi.

FARKLI TEKNİKLER VAR

Diş beyazlatma tekniklerini de anlatan Yrd. Doç. Dr. Aslan, şunları kaydetti:

“Ev tipi beyazlatma tekniğinde muayene randevusu esnasında hastamızdan ağız modellerinin ölçüsü alınır ve sadece diş yüzeyiyle sınırlı dişeti dokusunu koruyacak şekilde uygun bir plak hazırlanır. Beyazlatma ajanın uygulama tekniği ve süresi hastaya anlatılır, başlangıç rengi ve fotoğraf kayıtlar belirlendikten sonra hasta kontrol seansına çağrılır. İlerleyen günler ve seanslarla birlikte elde edilen değişikler kayıt altına alınır. Ofis tipi diş beyazlatma tekniğinde ise aynı seans dişeti koruyucusu hasta ağzına uygulandıktan sonra özel jeller dişlere uygulanır ve profesyonel ışık kaynağı eşliğinde uygun süre beklenir.”