Antalya, dün gece eksi 0,3 derece ile son 15 yılın en soğuk gecesini yaşadı. Muğla ise eksi 8,2 derece ile son 42 yılın en düşük Ocak ayı sıcaklığını gördü.
Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; bölgenin yoğun yağışlarından ardından soğuk hava etkisine girdiği belirtilerek, etkili soğuk havanın Cumartesi gününe kadar devam edeceği, sıcaklıkların yarından itibaren her gün 1-2 derece artarak Pazar gününden sonra mevsim normallerine dönmesi beklendiği bildirildi.
Dün gece Antalya şehir merkezin ölçülen en düşük sıcaklığın eksi 0,3 derece ile son 15 yılın en düşük sıcaklığı olduğuna dikkat çekilen açıklamada; Burdur şehir merkezinde eksi 11,8 derece ile son 10 yılın en soğuk ocak ayı sıcaklığı olduğu belirtildi. Burdur, en son 2004 yılı Ocak ayında eksi 12,6 dereceyi görmüştü.
Muğla şehir merkezinde bu gece ölçülen en düşük sıcaklığın ise eksi 8,2 derece ile son 42 yılın en düşük ocak ayı sıcaklığı olarak kayıtlara geçtiği bildirilen açıklamada, Muğla’da en son 1973 Ocak ayı en düşük sıcaklığın eksi 9,2 olarak ölçüldüğü kaydedildi.
Isparta şehir merkezinde de dün gece ölçülen en düşük sıcaklık eksi 13,8 dereceyle son 10 yılın en düşük sıcaklığı oldu. Isparta ise en son 2004 yılı ocak ayında eksi 14,0 dereceyi görmüştü.
METEOROLOJİ’DEN UYARI
Pazar gününe kadar bölgede etkili olması beklenen soğuk havanın oluşturabileceği (Buzlanma, zirai don, ulaşımda aksama vb.) olumsuzluklara karşı özellikle zirai faaliyetlerin devam ettiği kıyı kesimlerde vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.