İZMİR, () - CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Dr. Aytun Çıray, MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu'nun CHP hakkındaki sözleri için, "Bu sözleri, kendilerinin laik demokratik rejim konusunda kafalarının karışık olduğunu ortaya koymaktadır" dedi.
MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu'nun CHP hakkındaki sözleri üzerine yazılı bir açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray, 7 Haziran seçimlerinin açtığı yeni dönemin ruhunun bazıları tarafından anlaşılamadığını söyledi. Özellikle eski dönem sert muhalefet yapmış bir siyasi partinin başlattığı kısır tartışmaların üzüntüsünü yaşadığını dile getiren Çıray sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bir bilim adamı olarak saygı duyduğum Sayın Halaçoğlu, mübarek Ramazan'ın anlamına ters düşen açıklamalarıyla aziz milletimizi ve özellikle onun onurlu üyeleri olan CHP'lileri derinden yaralamıştır. Üstelik bu sözleri kendilerinin laik demokratik rejim konusunda kafalarının karışık olduğunu ortaya koymaktadır."
Halaçoğlu'nun, TBMM Başkanlığı seçimi konusundaki tartışmalarla ilgili yaptığı basın toplantısında, "Biz eğer Sayın Baykal'ı desteklemiş olsaydık, kamuoyunda şunlar yansıtılacaktı: 'Siz Baykal'ı seçtiniz, bir muhalif adı altında' AKP'nin tabiriyle 'dinsiz bir partininin, inançsız bir partinin adamını seçtiniz' diye bize yükleneceklerdi" dediğine dikkat çeken Aytun Çıray, Halaçoğlu'nun bir internet sitesine mazeret beyan ederken daha büyük bir ahlaki suç işlediğini söyledi. Çıray açıklamasının devamında "Halaçoğlu yeni açıklamasında 'CHP adayına oy verseydik bize de dinsiz diyeceklerdi' anlamına gelen sözleriyle aslında Devlet Bahçeli'nin 'HDP kime oy verecekse diğerini destekleyeceğiz' sözlerini tekzip etmiştir" dedi.

FOTOĞRAFLI