AK Parti’yi ‘Zonguldak’a hizmet getirmiyor’ diye seçim ziyaretlerinde eleştiren CHP Zonguldak Milletvekili adayı Şerafettin Turpçu’nun, hükumetin Zonguldak’ta yaptığı projeleri inşa etmesi tepkilere sebep oldu.
Cumhuriyet Halk Partisi’nden 1. Sıra Milletvekili adayı gösterilen müteahhit Şerafettin Turpçu’nun seçim gezilerinde, ‘AK Parti Zonguldak’a yatırım yapmıyor. Ekonomi kötüye gidiyor’ eleştirmesi dikkat çekiyor. Ancak AK Parti’nin Zonguldak’a yaptığı yatırımların inşaatını üstlenen Şerafettin Turpçu’nun eleştirileri tepki topluyor.
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman konuyla açıklama yaparak tepkisini dile getirirken, bir tepki de AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun’dan geldi.
“400 YATAKLI HASTANE’Yİ YAPIYOR”
Şerafettin Turpçu’nun her platformda konuştuğunu ifade eden Zeki Tosun, “Konuşuyor ama AK Parti hükumeti zamanında da Zonguldak’ta maşallah almadığı hiçbir iş almadı. 400 yataklı hastanemizi yapıyor. Büyük bir iş. Üniversitede havuz yaptı, mühendislik fakültesi, kanser tedavi merkezi. Üniversitede bir çok projeyi yapıyor. Kozlu Belediyesi’nin projelerini yapıyor. Böyle konuşuyor ama AK Parti hükümeti zamanında almadığı iş yok. Niye böyle konuşuyor anlamadım. Demek ki iş yapıyor, parasını alıyor. Ekonomi de demek ki bir sıkıntı yok. Niye böyle beyanat veriyor anlamak mümkün değil” dedi.
“BU DOĞRU BİR SİYASET DEĞİL”
Şerafettin Turpçu’nun ne olursa olsun AK Parti’yi karalayıp oyları düşsün derdinde olduğunu ifade eden Zeki Tosun, “Tabi kendisi Ankara’ya gitmeyi garantilemiş bir yerde. AK Parti’ye her taraftan vurmaya çalışıyor ama doğru bir siyaset değil bu. Sen bütün nimetlerden faydalanacaksın, bir de AK Parti hükumeti hakkında ileri geri konuşacaksın. Doğru bir siyaset değil” diye konuştu.
“ZONGULDAK BELEDİYESİ’NİN HALİNİ HALK GÖRÜYOR”
Zonguldak Belediyesi ve Zonguldak’ın halini halkın gördüğünü söyleyen Zeki Tosun, “Ben Site Bahçelievler’de yaşıyorum. İki aydır çektiğimi bir ben biliyorum. Bir asfalt döküyorlar ama çok uzun dayanacağını zannetmiyorum. Ben halkın bu işten çok memnun olduğunu zannetmiyorum. Bunlar bizim zamanımızda olsaydı insanlar sokaklara dökülür eylem yaparlardı. Biz bir daha ki seçimlerde belediyeye alacağız ve Zonguldak’ı şaha kaldıracağız” ifadelerini kullandı.
“FİLYOS’A KAZMAYI EN KISA SÜREDE VURACAĞIZ”
Filyos Projesini de değerlendiren Tosun, “Onların demesiyle Filyos yıllardan beri devam ediyor. Ediyor ama AK Parti döneminde bunun ihalesi yapıldı. Firmalardan itiraz oldu. Çaycuma’nın CHP’li belediyesinin kamulaştırma için kendi arazileri vardı itirazı oldu. Tema Vakfı’nın itirazı oldu. Biz ihaleyi yaptık ama bunlardan dolayı gecikme oldu. Hükumet bunun önüne geçti. Bakanlar kurulunda bir karar aldılar. Resmi Gazete de yayınlandı. Bundan sonra çok basit şeylerden itiraz edemeyecekler. Biz oraya çok kısa sürede kazmayı vurup en kısa sürede bitireceğiz” dedi.
Şerafettin Turpçu’nun yaptığı hükumet yatırımları da firmasının sitesinde yer alıyor.