ANKARA'da cumartesi günü düzenlenen 'Emek, Barış, Demokrasi Mitingi'ne katılmak için giden Balıkesir'den giden kafileden 10 kişinin yaralandığı, 2'sinin durumunun ağır olduğu duyuruldu.
Ankara'daki mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde meydana gelen patlamayla ilgili KESK ve TMMOB üyeleri, bugün, Eğitim-Sen Balıkesir Şubesi'nde basın toplantısı yaptı. Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Özgür Sarıbülbül, toplantıda konuştu. Mitinge katılmak için Balıkesir ve ilçelerinden 7 otobüsle yaklaşık 300 kişinin Ankara'ya gittiğini belirten Sarıbülbül, "Patlamadan 10 dakika önce biz de olay yerindeydik. Öne doğru yürüdük. Ölümden kurtulduk ama buna sevinemiyoruz. Çünkü birçok arkadaşımızı bu hain saldırıda kaybettik" dedi.
Patlamada Balıkesir kafilesinde yer alan 10 kişinin de yaralandığını açıklayan Sarıbülbül, "Balıkesir kafilesinde yer alan İhsan Seyhan ile Sakine Kırtekin ağır yaralılar arasında bulunuyor. Talat Aldemir ve Nezih Çiçek'in bacağında kırıklar var. Cemal Bal, Oğuz Cengiz, Müjde Genç, Metin Yadırgı, Lütfi Ayık ve Özer Ersen Değirmenci'nin durumu ise iyi. Bir bölümü Balıkesir'e dönüyor" dedi.
MESUT MAK ÜZÜNTÜSÜ
Tarım Orkam-Sen Şube Başkanı Ekber Gün ise patlamada hayatını kaybeden Mesut Mak'ı andı. Gün, "Patlamada Balıkesirliler'in yakından tanıdığı Mesut Mak'ı da kaybettik. Mesut arkadaşımız Balıkesir TEDAŞ'ta 5-6 yıl çalıştı, sendika yöneticiliği yaptı. TEDAŞ'ın özelleştirilmesiyle birlikte naklen Tarım İl Müdürlüğü'ne atandı. İzmir Tarım İl Müdürlüğü'nde çalışıyordu. Orada da Tarım Orkam Sen'in yönetim kurulu üyesiydi. Ne yazık ki o da patlamada öldü. Hepimizin başı sağolsun" dedi.
"YASTA, GREVDEYİZ"
Büro Emekçileri Sendikası (BES) Şube Başkanı İsmail Yılmaz, hazırlanan ortak açıklamayı okudu. Katliamı protesto etmek için 12-13 Ekim'de greve gideceklerini açıklayan Yılmaz, şöyle konuştu:
"Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyandayız. Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Bombaları Diyarbakır'daki, Suruç'taki patlamalardan tanıyoruz. Katilleri tanıyoruz. Katiller diktatörlük hevesleri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kalanlardır. Katiller 400 vekil alamadıkları için ülkeyi iç savaşa sürükleyenlerdir. Katiller yarattıkları terör ve dehşetin korkusuyla 1 Kasım seçimlerinden galip çıkmaya çalışanlardır. Emek, Barış ve Demokrasi mitingimizi kana bulayanlara sesleniyoruz. Bütün vahşetinize, bütün şiddetinize, bütün katliamlarınıza rağmen, eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bizi korkutmaya, bizi yıldırmaya, bizi sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz. Korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve affetmeyeceğiz. Döktüğünüz kanda boğulacaksınız."
Ölen arkadaşlarını anmak, katliamı protesto etmek için yasta olduklarını söyleyen Yılmaz, "12-13 Ekim Pazartesi ve Salı günü bütün Türkiye'de grevdeyiz. Bütün sendikaları, bütün meslek örgütlerini, bütün siyasi partileri, örgütlü-örgütsüz, hangi sendikanın üyesi olursa olsun, bütün işçileri, kamu çalışanlarını insanlığa sahip çıkan tüm yurttaşlarımızı katılmaya, destek vermeye çağırıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI