Kastamonu’nun Taşköprü ilçesine bağlı Yukarışehirören Köyü Muhtarı Satılmış Göksu, kendi buluşu olan ahşap ‘kar küreme makinesi’ ile köy yollarını aralıksız ulaşıma açık tutuyor.
Türkiye genelinde son haftalarda etkili olan yoğun kar yağışından Kastamonu’nun Taşköprü ilçesi de nasibini aldı. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 30 ile 40 santimetreye ulaşırken, ilçeye bağlı çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı.
Yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan Taşköprü’ye bağlı Yukarışehirören köyü yolu, köy muhtarı Satılmış Göksu’nun geliştirdiği bir yöntemle ulaşıma açıldı. Göksu’nun ahşaptan yaptığı ve görenlere, ‘Türk işi kar küreme makinesi’ dedirten buluşla, köy yolunun sürekli açık olması sağlandı.
"HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEMEK LAZIM"
Metalden yaptığı ve altına küreme bıçağı monte ederek yüzde yüz yerli kar küreme makinesi oluşturan Göksu, kaymakamlığa bağlı iş makinelerinin çok sayıda köy yolunun kapanması nedeniyle yoğun bir şekilde çalıştığını ve bu nedenle bir muhtar olarak böyle bir alet geliştirdiğini ifade etti. Göksu, "Traktöre bağlı şekilde kullandığımız bu araç ile köy yollarımızın ulaşımını sürekli açık tuttuk. Kaymakamlık bünyesinde hizmet veren araçlar, bizden daha uzak köylerin ulaşım problemini gidermek için seferber olurken biz de elimizi taşın altına koymak istedik. Uygulamamız umarım örnek olur. Her şeyi devletten beklememek lazım" dedi.