Yozgat’ta binlerce öğrenci Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına (YGS) girerken, bir vatandaş 4’üncü üniversitesini bitirmek için sınava girdi.
Bütün ülke genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da binlerce öğrenci YGS’ye girdi. Öğrencilerle birlikte bazı devlet memurları da sınavlara katıldı. Sabah erken saatlerden itibaren öğrenciler ve aileleri sınav merkezleri önünde toplanırken, bazı öğrenciler ise son dakikada sınava koşarak yetişti. Öğrenciler tek tek aranarak sınav salonlarına alınırken, aileleri de bina dışında çocuklarına dua ederek bekledi. Yozgat’ta 4’üncü üniversitesini bitirmek isteyen Satılmış Er isimli vatandaş, “20 Yıl önce liseden mezun oldum. Ziraat fakültesini bitirdim, adından bilgisayar programcılığı ve uluslararası ilişkileri bitirdim, şimdi de Hukuk okumak istiyorum ama Yozgat’ta hukuk fakültesi yok. Çalıştığım için boş zamanlarımı bu şekilde değerlendiriyorum. Öğrencilere de örnek olmak istiyorum” dedi.
45 Yaşındaki Adil Yörük ise kendisinin devlet memuru olduğunu, kurum içi sınavlarda bir üst makama yükselmek için okuması gerektiğini belirterek, “Çalıştım inşallah başarılı oluruz” diye konuştu.
Öğrenciler ise bu sınava çok iyi hazırlandıklarını ve heyecanlı olduklarını söyledi.