AK Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Sadık Karakan, 7 Haziran seçimlerinin cumhuriyet tarihinin en önemli seçimleri olacağına dikkat çekerek, “7 Haziran seçimleri, hakikaten hayati önem taşıyor” dedi.
Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Sadık Karakan, yaklaşan 7 Haziran seçimleri öncesinde aday belirleme süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 7 Haziran seçimlerinin cumhuriyet tarihinin en önemli seçimleri olacağını vurgulayan Karakan, 13 yıllık AK Parti dönemindeki yapılan atılımların meyvesini vermeye başladığını söyledi.
Türkiye’nin şu anda kabuk değiştirdiğini, dolayısıyla yeni Türkiye adı altında hakikaten yeni bir Türkiye inşa edileceğini ifade eden Sadık Karakan, şöyle devam etti:
“Başkanlık sistemi olması gerekiyor mutlaka. Ayrıca tüm dünyanın gözü Türkiye’nin üzerinde. Türkiye Cumhuriyeti’ni yöneten AK Parti iktidarı, idarecileri bunun farkında. Çözüm süreci içerisinde Türkiye’de milli birlik ve kardeşliğin yeniden tesis edilmesi adına bu seçim çok önemli. Dolayısıyla başkanlık sisteminin başlamasıyla yeniden sivil anayasanın yapılması gerekiyor. Daha anlaşılabilir, daha kısa, daha net ifadelerle bu bakımdan 7 Haziran seçimleri, hakikaten hayati önem taşıyor. Dolayısıyla tüm siyasi partiler şu anda çok kritik bir süreçten geçiyor. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine yön verecek kadrolar 7 Haziran seçimlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev alacaklar. Bu görev alacak kişilerin seçiminde çok titizlikle davranılıyor. Daha ehliyetli, daha liyakatli, bilgisi becerisi, donanımı olan, ufku açık insanlara ihtiyaç var. Biz de kendimizi bu şablonun altında görüyoruz. Gerek devlet adabı, gerek devlet ahlakı, görgüsü, tecrübesi, bürokrasiyi, devlet idaresini çok daha iyi biliyoruz. Ben de naçizane belki tarihe geçecek, hakikaten başkanlık sistemiyle beraber tarihe geçecek TBMM kadrolarında yer almak istiyorum. AK Parti teşkilatlarına ve iktidarına naçizane katkıda bulunmak istiyorum. Bu katkıyı sunacak donanım, bilgi birikimini de kendim de buluyorum. Ondan dolayı bu seçim çok mühim. Zannediyorum ki tüm siyasi partiler bu kriterlerini belirlerken bu kriterleri göz önüne alıyorlar ve dikkatli bir şekilde, hassas bir şekilde aday belirleme süreci devam ediyor. Bizim partimizde de halen bitmiş değil. Biliyorsunuz daha önce bir temayül yoklaması yapıldı. Onun sonrasında mülakatlar yapıldı.”
“STK’LARIN GÖRÜŞLERİNİ SADECE AK PARTİ ALIYOR”
Sivil Toplum Kuruluşları’nın görüşlerinin alınacağını belirten Karakan, vatandaşın da görüşünün alınacağını vurguladı. Karakan, “Vatandaşlara ‘ilinizde kimi aday olarak görmek istiyorsunuz, Türkiye Cumhuriyeti devletine kim daha fazla katkı sunabilir?’ diye çok kapsamlı bir çalışma yapılıyor. İnşallah bu çalışmalar neticesinde en doğru karar verilecektir. Çok büyük vebali olan milletvekili görevine liyakatli, ehliyetli kişiler seçilecektir. Burada seçilip seçilmememiz açıkçası benim için çok da mühim değil. Seçildiğimiz takdirde biz bu işin külfetine talip olmuş olacağız. O vebal altında, o mesuliyet içerisinde ülkemize hizmet etme gayretinde bulunacağız. Biz olmazsak da diğer arkadaşlarımız da aynı hassasiyette zannediyorum ülkemize hizmet edecektir. Sivil Toplum Kuruluşları’nın görüşlerini bizim partimiz yapıyor. AK Parti yapıyor. Ben bundan dolayı partime ayrıca bir minnet daha duymaya başladım” diye konuştu.
STK’ların gönüllülük esası içinde tamamen kamu yararı gözetilerek projeler ürettiğini hatırlatan AK Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Sadık Karakan, şunları kaydetti:
“STK’lar Problemlerin çözümü noktasında katkı sağlarlar. Bu görevlerinin tamamını da fahri olarak yaparlar. Dolayısıyla bana göre çok ulvi bir görev yaparlar. Tüm Türkiye’de STK’lar var ama Gaziantep’teki STK’ları ben yakinen biliyorum. Onlar her biri ayrı ayrı dallarında birer markalar. Gaziantep’in dertleriyle dertlenirler, sevincini birlikte yaşarlar, sevincini paylaşırlar. Dolayısıyla STK’ların görüşlerinin alınması da son derece mühim. Çünkü onlar en objektif kararı verirler. Onlar ülke meselelerinde Gaziantep‘in meselelerinde hissi davranmazlar, doğrusu neyse öyle karar verirler. İnşallah Pazartesi günü STK başkan ve üyeleri de aday belirleme sürecine katkı sunmak amacıyla oy kullanacaklar. Şehrimiz için, ülkemiz için en hayırlısı inşallah olacaktır. Daha sonra da Sayın Başbakan’ımızın bakanlığındaki üst kurul son değerlendirmeyi yaparak, 7 Nisan 2015 tarihinde Yüksek Seçim Kuruluna geçici listeyi verecekler. Şimdiden ben ülkemiz için, şehrimiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”