Aksaray’da, Hayvan Hakları Koruma Derneği tarafından Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın yaban hayvanlarının avlanması için hazırlanan ihaleler protesto edildi.
Hayvanseverler Hükümet Meydanında toplanarak basın açıklaması yaptı. Ellerinde pankartlarla ihaleleri protesto eden hayvanseverler, bu ihalelerin acilen iptal edilmesi gerektiğini savundu.
Aksaray Hayvan Hakları Koruma Derneği Başkanı Cemal Doğan, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı av turizmi adı altında yaban hayvanlarının avlanması için ihaleler hazırlamıştır. Doğa Koruma ve Milli Parklar Koruma Müdürlüğü hayvanların kaçak avlanmasına karşı binlerce lira para cezası yazarken, parayla ruhsat aldıkları veya ihaleyi kazandıktan sonra avlanmayı teşvik etmektedir. Yani verilen mesaj şudur. Önce paranı ver, sonra öldür. Bakanlığın avcılık için ihaleye çıkmasını şiddetle kınıyoruz. Bizler meydanlarda bu açıklamayı yapmadan önce Hayvan Hakları Konfederasyonu yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Suç duyurusunda 5199 sayılı hayvanları koruma kanununa muhalefet, 2873 sayılı milli parklar kanununa muhalefet, 4915 sayılı kara avcılığı kanununa muhalefet, Avrupa’nın yaban hayatı ve yaşama ortamlarını koruma sözleşmesine muhalefet, nesli tükenmekte olan hayvanların yasa ve uluslararası sözleşmeye aykırı bir şekilde devlet eliyle avlanması için ihale düzenlenmesi, dilekçe metninde yer alan diğer suçlar nedeniyle dava açılması talep edilmiştir. Avcılık spor değil cinayettir. Av turizmi adı altında yüzlerce yaban hayvanının öldürülmesi kabul edilemez. Bu katliam ihalelerinin iptal edilmesi gerekiyor. Biz, avcılığın spor olmadığı ve cinayet olduğunu, tamamen ortadan kaldırılmasını talep ederken, yurt içi ve yurt dışından gelecek olan profesyonel katillere bunun para karşılığında yaptırılmasını kabul etmiyoruz” dedi.