Hatay Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Suriye’de görülen çocuk felci vakalarına karşı il genelinde çocuk felci aşı kampanyası başlatılıyor. 18-24 Kasım tarihleri arasında ev ev gezilerek 0-5 yaş arası tüm çocuklar aşılanacak.

Suriye’nin Deyr-Ez Zor ve Asfara bölgelerinde görülen çocuk felci vakalarının Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından tescil edilmesiyle birlikte harekete geçen Sağlık Bakanlığı, Suriye’ye sınırı bulunan 7 ilde çocuk felcine karşı iki aşamalı aşı uygulaması başlattı.

Aşı kampanyası kapsamında 18-24 Kasım tarihleri arasında Hatay ve Suriye’ye sınırı olan 7 il ile Adana’da aşı kampanyasının ilk aşaması gerçekleştirilecek.

Kampanya hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın mensuplarıyla bir araya gelen Hatay Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, aşılama kampanyasının detaylarını açıkladı.

Kampanya kapsamında Hatay’da bulunan 0-5 yaş arası tüm çocukların aşılamadan geçirileceğini açıklayan Tiryaki, bu aşılama kapsamında il genelinde 300-350 civarında gezici ekip oluşturduklarını söyledi.

Bu ekiplerin ev ev sokak sokak gezerek ırkı ve cinsiyeti ne olursa olsun tüm çocuklara aşı yapacağını aktaran Tiryaki, aşılama kampanyasına halktan da destek istedi. Kampanya kapsamında ev ev dolaşacak olan ekiplerin desteğe ihtiyacı olduğunu belirten Tiryaki, bu kapsamda evlere gelecek ekiplere yardımcı olunması konusunda ailelerden yardım istedi. Özellikle aşının hiçbir yan etkisinin olmadığını ve çocuklara ağız yoluyla aşının uygulanacağını ifade eden Tiryaki, bu konuda ailelerin içinin rahat olması gerektiğini kaydetti.

Türkiye-Suriye sınırından geçişte bulunacak herkesin bu aşılamadan geçirileceğini açıklayan Tiryaki, özellikle sınır kapılarında güvenlik güçlerinin bu konuda önlem aldığını, Suriye’ye giriş çıkış yapan herkesin bu aşılamadan geçirileceğini duyurdu.

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Hatay’a sığınan ve çadırkentlerde yaşamlarını sürdüren Suriyelilerin de çadırkentlere gelecek ekipler tarafından aşılanacağını vurgulayan Tiryaki, çadırkentlerdeki tüm Suriyelilerin de bu uygulamaya dahil olacağının altını çizdi.

18-24 Kasım arasında yapılacak aşı kampanyasının ikinci aşamasının da yaklaşık bir ay sonra gerçekleştirileceğini ifade eden Tiryaki, tüm vatandaşların desteğine ihtiyaç olduğunu yineledi. Tiryaki, Hatay’da 1 buçuk milyon nüfusun aşı kampanyasına dahil olacağını sözlerine ekledi.