Nişantaşı Üniversitesi Etkinlik ve Projeler Daire Başkanı Dilek Sevtap Gürbüz, geçen sene 7 bin öğrenci alımı olan kontenjanlarını bu yıl 10 bine yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.
Boyut Fuarcılık tarafından düzenlenen Eğitim Fuarları, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı. 2 gün sürecek olan fuara, 38 üniversite katılıyor. Saat 10.00 ile 16.00 arasında açık olacak olan fuarı, Bursa’da 11 ve 12. sınıflarda eğitim-öğretim gören yaklaşık 15 bin öğrencinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuarda yerini alan Nişantaşı Üniversitesi’ne de öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Stanttaki yetkililerden bilgi alan öğrenciler, gösterilen ilgiden memnun kaldı.
Fuarla ilgili konuşan Nişantaşı Üniversitesi Etkinlik ve Projeler Daire Başkanı Dilek Sevtap Gürbüz, “Öğrencilerimizi bilgilendirmek, meslek seçimlerinde ve doğru tercihte başarı sıralamaları ile puanlarına göre ön bilgiler yapmak için fuarlara katıldık. Bursa’dan İstanbul’a gelen çok fazla öğrenci var. Onları üniversitemizde de ağırlıyoruz. Nişantaşı Üniversitesi’nde olan fakülteler ve 2 yıllık yüksek meslek okulları ile ilgili bilgiler vermek üzere buraya geldik. Öğrencilerin birçoğu neye göre üniversite seçeceği konusunda bilgi sahibi değil. Biz onlara başta akademik kadro, kendilerine sağlanan eğitim olanakları, staj ve iş imkanlarıyla alakalı araştırmalar yapmalarını söylüyoruz. Çünkü öğrenciler Nişantaşı Üniversitesi’nde staj ve kariyer merkezi aracılığıyla eğitim gördüğü sürece çalışma hayatının içerisinde oluyorlar. Ayrıca tüm akademisyenlerimizin görevleri arasında, eğitim aldıkları alanlarda çocukları, sektör duayenleri ile buluşturmak var. Bu çalışmayı yaparken, öğrencinin gelecekteki kariyer planlamasına katkıda bulunmak istiyoruz. Nişantaşı Üniversitesi’nde kendini yetiştiren, gelişime açık öğrencilerimiz başarıyla çalışma hayatlarına geçiş yapabiliyor” dedi.
“EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI BOYUNCA ÖĞRENCİLERİMİZİN BURSU KESİLMİYOR”
Nişantaşı Üniversitesi’ne burslu giriş yapmak isteyen öğrencilere de seslenen Gürbüz, “Üniversitemizde öğrencilerimizin ve velilerimizin ödeme koşullarını rahatlatacak oranlarda burslar uygulanıyor. En güzel yanı da öğrencimizin eğitim ve öğretim yılı boyunca bursu kesilmiyor. Geçen sene neredeyse tüm bölümlerimizde yüzde 75 ve yüzde 100 burslu öğrenciler aldık. Geçen sene 7 bin öğrenci alımı olan kontenjanımızı bu yıl 10 bine yükseltmeyi hedefliyoruz. Geçen sene okuyan öğrencilerimizin yüzde 80’i yüzde 75 ve üzeri bursla alındı. Bu sene de sayının yüksek olmasını diliyoruz. Öğrenciler üniversitemizi tercih ettiklerinde burslarının kesilmeyeceğine inanarak, kendilerine yatırım yapabilecekler” diye konuştu.
Üniversitedeki bölümler hakkında bilgiler veren Gürbüz, “Nişantaşı Üniversitesi’nde, iktisadi idari bilimler fakültesi, mühendislik fakültesi ve sanat tasarım fakültemiz var. Mühendislik ve iktisadi idari bilimler fakültelerine puanla girecekler. Ama sanat tasarım fakültesine YGS’den 140 ile üzeri puan almaları halinde yetenek sınavlarıyla girebilecekleri bölümlerimiz var. Ayrıca 2 yıllık bölümlerimizi kazanan öğrencilerimiz de dikey geçiş sınavıyla kendilerine sağlanan yüksek burs imkanlarıyla fakültelerimizde 4 yıllık eğitim görmeye hak kazanabiliyorlar” şeklinde konuştu.