Kültürel ve Sosyal etkinliklerin en çok gerçekleştirildiği belediyelerin başında yer alan Yunusemre Belediyesi, yeni bir çalışma daha yaparak belediye bünyesinde Musiki Korosu kuruyor.
İlk tanıtım ve çalışmaların ön hazırlığı olarak Yunusemre Belediyesi Nikah Salonu’nda başlatılan çalışmalara Türkiye’nin en önemli Koro Şefi ve ses sanatçılarından biri olan Selim Öztaş ve TRT Sanatçısı olan eşi Neşe Öztaş katıldı. Kurulacak Musiki Korosu’nun da hocası olacak olan Selim Öztaş, tanıtım gecesine de damga vurdu.
Yunusemre Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen Musiki Korosu çalışmalarına Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, CBÜ Makine Mühendisliği Fakültesi Dekanı Enver Atik, Belediye Başkan Yardımcıları Şule Uygur, Kılıç Kaya, Ramis Şiyak, Hakan Akgöl, Hakan Yılmazbaş, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, Yunusemre Belediyesi Meclis Üyeleri Mehmet Güzgülü ve Hüseyin Köroğlu, AK Parti Yunusemre İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Atik, AK Parti Şehzadeler Kadın Kolları Başkanı Rukiye Yaver, AK Parti Yunusemre İlçe Gençlik Kolları Başkanı Emre Şener, vatandaşlar ve belediye çalışanları katıldı.
"İLK HEDEFLERİMİZDEN BİRİ DE KÜLTÜR MERKEZİ YAPMAK"
Musiki Korosu kurulması için çalışma başlattıklarını belirten Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Bizim sanat çok önemli. Sanat denince öncelikle, Türk Sanat Musikisi, Türk Halk Musikisi ve diğer geleneksel Türk İslam Sanatları olan hat, tezhip vs. gibi bütün sanatlarımızı önemsiyoruz. Bizim belediyemizin ismi Yunusemre. Daha bir yıllık bir belediyeyiz. Ancak büyük hedeflerimiz, büyük projelerimiz var. İlk hedeflerimizden bir tanesi de güzel bir kültür merkezi yapmak. Yunusemre’ye bir kent merkezi kazandırmak. Bunları da en kısa zamanda yapmayı hedefliyoruz. Biz Belediye olarak kuracağımız Musiki Cemiyetimizin, kuruculuğunu ve şefliğini sizin gibi üstatlarımızın yapmasından oldukça memnunum. Ben inanıyorum ki, sizlerin önderliğinde çok güzel bir ekip oluşturulacak ve çok güzel konserler verilecektir. Sizleri sık sık Yunusemre’de görmeyi arzu ediyoruz. Biz belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa seve seve yapmaya hazırız. Maddi manevi ne gerekiyorsa yapılacaktır, bunun sözünü veriyorum sizlere. Sanatımızı, kültürümüzü biraz daha geliştirmemiz lazım. Bunun için bu tür faaliyetleri daha da arttırmak hedefindeyiz" dedi.
"TÜRK MUSİKİSİ BİLGİ BİRİKİMİDİR"
TRT İzmir Radyosu’ndan emekli ve şu anda Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı’nda Türk Sanat Müziği Bölümü Şefi olarak görev yapan Selim Öztaş, "Türk Musikisi, klasik olarak iki musikiden biridir. Musiki, kültür ürünüdür. Kültür, insanların bilgi birikimidir. Musiki kültürü de, musiki konusundaki bilgilerin birikmesidir. Öylesine birikmiş ki, bizim şu an da sadece eteklerinde gezindiğimiz bir musiki haline dönüşmüştür. Gelişmesinin de bir tek sebebi vardır, o da medeniyetleşmek. Bir olmak, birlik olmak, büyümek. Musiki, insana dayalıdır. İnsanı düşündüren bir sanat dalıdır. Musiki öyle bir birikim ki Abdülkadir Marani, Hafız Postu, Ihdiyi, Dede’yi, Manisalı Alim Efendi.... Musiki, müzik sanatında Himalaya dağları kadar yüksek bir makamdadır. Biz kendi kültürümüze, kendi Türk Musikimize gereken önemi ve desteği vermeliyiz ki daha da büyüyebilelim. Musikinin de öğrenilmesi, öğrenilerek yaşanması lazımdır. Öğrenmek zor mu, hayır değil. Musiki, bir söz dünyası, bir ritim dünyası, bir ses dünyasıdır. İnsanı hem eğlendiren, hem keyiflendiren hem de düşündüren bir müzik dalıdır" diye konuştu.
MÜRACAATLAR BAŞLADI
Yunusemre Belediyesi bünyesinde kurulacak olan Musiki Korosu’nda Manisa’da ikamet eden ve Türk Sanat Musikisi korosunda yer almak isteyen herkes başvurabilecek. Koronun kalıcı ve Türk kültürünün bütün halk tarafından bilinmesi, sevilmesi ve öğrenilmesi amacıyla Türkiye çapında en iyi şeflerden biri olan Selim Öztaş’ın önderliğinde kurulacak olan Musiki korosunda yer almak isteyen sanatseverlerin oluşturacağı koronun çalışmaları ise eylül ayında başlayacak. Başvuru yapacak olan vatandaşların Yunusemre Belediyesi’ne ait 0236 229 20 23 (dahili 22 01)nolu telefonları aramaları yeterli olacak.