Balıkesirspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş, ligin son haftalarında yakaladıkları çıkışı devam ettirmek istediklerini belirterek, ayrıca takıma takviye olacağını da sözlerine ekledi.
Antalya’nın Kundu İlçesi’nde ikinci yarı kamp hazırlıklarını sürdüren Balıkesirspor’da teknik direktör Kemal Özdeş, bugün gerçekleştirilen antrenman öncesi İHA muhabirine özel açıklamalarda bulundu. Ligin son haftalarında yakaladıkları çıkışı değerlendiren Özdeş, ikinci yarı için de umut dolu konuştu.
Deneyimli teknik adam, açıklamasının ilk bölümünde Balıkesirspor’a gelişinden bugüne kadar takım olarak geldikleri noktayı anlattı. Kemal Özdeş, “Geldiğimde 11. haftaydı ve 5 puanı vardı takımın. Üst üste kazanamamanın getirdiği duygusal bir çöküntü vardı. Fenerbahçe maçıyla başladım, hiç antrenman yapamadan takımla. Ama daha sonra takımla aramda çok iyi bir iletişim oldu. Her geçen günde hem duygusal olarak, hem de oyun olarak toparlanma yaşadık. Son 3 hafta da özellikle son berabere kaldığımız maçta da karşılaşmayı kazanacak çok pozisyon ürettik ama benim geldiğimden beri oynadığımız en iyi oyunu sahaya yansıttık. Esas önemli olan 16 maçlık periyot bittiğinde istediğimiz yerde bitirmekti bizim için. Bunu da gerçekleştirdik. Her takım birbirine çok yaklaştı, bu bizim için çok önemliydi” açıklamasında bulundu.
İkinci yarı kamp hazırlıklarını da değerlendiren Özdeş, “Şimdi tekrar burada başladık çalışmalarımıza. Ayrılanlar olacak takımımızdan, takımımızı daha güçlü ve değerli kılacak katılımlar olacak. Bir kaleci aldık mesela Hırvatistan’dan. Ayrıca birkaç takviye daha yapacağız” diye konuştu.
Takıma yapılacak transferlerin hangi mevkiilere olacağını sorduğumuz Balıkesirspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş, “Mevkiiden öte, biliyorsunuz devre arasındaki transferlerde bildiğiniz, izlediğiniz oyuncularsa almak istedikleriniz, biraz daha ağır ve zor işliyor bu transfer süreci. Biz de bildiğimiz ve tanıdığımız oyuncuları kadromuza katmak istiyoruz. Bununla ilgili somut gelişmeler de var. Bu son 5 haftada çıkış yakalayan takımı daha güçlü kılacak takviyeler yapmak. Amacımız gelecek hafta başlayacak olan Gaziantep maçına hazır başlamak. Yakaladığımız çıkışı, yakaladığımız son haftalardaki yükselişi devam ettirmek istiyoruz” şeklinde yanıt verdi.