İZMİT(Kocaeli), () - İZMİT'te KESK ve DİSK üyelerinden oluşan bir gurup, TBMM'de görüşülen İç Güvenlik Yasa tasarısını protesto etti.
Sabri Yalım Parkı'nda biraya gelen yaklaşık 50 kişiden oluşan KESK ve DİSK üyeleri 'Polis devletine hayır', 'Sıkı yönetim yasasına hayır( yazılı pankart açtı. Burada gurup adına açıklama yapan KESK dönem sözcüsü Erdal Karakuş demokrasi, eşitlik, barış ve kardeşce bir yaşam talep ettiklerini belirterek şöyle dedi:
"İktidar haklarımızı, özgürlüklerimizi törpülemeye devam ediyor. İç güvenlik yasası kapsamında polis savcılık yapacak. Savcı kararı olmadan ve kimseye haber vermeden vatandaşları 48 saat gözaltında tutabilecek. Hakim ve savcı kararı olmadan istediği kişinin üstünü, eşyasını, aracını arayabilecek. Toplumsal olaylarda 'Cebinde taş vardı' gerekçesiyle bile silah kullanabilecek. Polis aldığı herhangi bir önleme karşı çıkan vatandaşı gözaltına alabilecek. Biz üzerimize çöken karanlığı, daha da zifiri hale getirecek olan polis devleti ve sıkı yönetim yasa tasarısını geri çekilmesi için mücadeleye çağırıyoruz." 
FOTOĞRAFLI