Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’da hizmet verecek olan elektrikli otobüslerle ilgili olarak, "Elektrikli otobüsler de yakın zamanda Manisa yollarında olacak. Belirlenen ana güzergâhlarda bu otobüsler hizmet verecek. Bu ana güzergâhlarda sanayiye giden işçilerimizin de taşınması planlanıyor" dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Havuzlu Çarşı esnafının kahvaltıda konuğu oldu. Havuzlu Çarşı içerisinde gerçekleştirilen kahvaltıya Başkan Ergün’ün yanı sıra Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, Genel Sekreter Yardımcıları Yılmaz Gençoğlu, Mustafa Genç, Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü ile birlikte daire başkanları ve esnaflar katıldı. Kahvaltının ardından esnaflar adına söz alan Doğan Göde, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile bir araya gelmekten duydukları mutluluğu ifade etti. Davetlerini geri çevirmeyen ve Havuzlu Çarşı esnafı ile bir araya gelen Başkan Ergün’e teşekkür eden Göde, Manisa’da özellikle il merkezine yapılan hizmetler hakkında bilgi almak istediklerini söyledi.

Konuşmasına kendisini kahvaltıda misafir eden Havuzlu Çarşı esnafına teşekkür ederek başlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’de Manisa’da yapılan hizmetler hakkında esnafa bilgiler verdi. Yaklaşık 3 buçuk yıl önce Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildiğini ifade eden Başkan Ergün, Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluş sürecinden bahsetti. İlk bir buçuk yıllık sürecin kendilerini yorduğunu dile getiren Başkan Ergün, özellikle ilçelerde hizmet verecek olan birimlerin kuruluş süreciyle ilgilendiklerini hatırlatarak araç gereç ihtiyaçlarından personele kadar bütün sürecin geride kaldığını söyledi.

Manisa Belediyesi döneminde yaptıklarımıza girmeden 2009 da 65 milyon olarak teslim aldığımız bütçeyi 2013’te 198 milyon TL’ye getirmiştik. Bugün yaklaşık 650 milyon Büyükşehir Belediyesi, 350 milyon MASKİ olmak üzere 1 milyar TL’lik bir bütçe ile 6 bin personel ve 50’ye yakın daire başkanlığını yönetir duruma geldik. Büyükşehir olma sürecinde oto terminalini hizmete açtık. Merkeze Katı Atık Bertaraf Tesisi, Öğretmenevi Kavşağı gibi önemli projeleri Manisa’ya kazandırıyoruz.

"Elektrikli otobüsler geliyor"

Manisa’da hizmet verecek olan elektrikli otobüsler hakkında da esnafa bilgi veren Başkan Ergün, “Elektrikli otobüsler de yakın zamanda Manisa yollarında olacak. Belirlenen ana güzergâhlarda bu otobüsler hizmet verecek. Bu ana güzergâhlarda sanayiye giden işçilerimizin de taşınması planlanıyor. Hedefimiz 3 bin işçiyi bu elektrikli otobüslerde taşımak ve servislerin şehir merkezine girmesini önlemek” dedi. Başkan Ergün konuşmasının ardından esnaflarla sohbet ederek, sorunlarını dinledi.