AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, “Vakıf kültürü, milletimizin sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin bir yansıması olduğu gibi, vakıf eserlerimiz de, Türk Milli kültürünün şifreleri niteliğindedir” dedi.
Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Vakıflar Haftası dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Yeşilyurt, açıklamasında vakfiye anlayışı ve vakıf eserlerinin önemine dikkat çekerek, “Vakıf eserlerine, sadece ecdadımızdan bizlere kalan birer miras gözüyle bakmamak gerek. Bu eserler, aynı zamanda tarihin her döneminde canlı ve diri tutulan sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğini temsil etmekle birlikte, milli kültürümüzün birer parçası ve şifreleridir” dedi.
VAKIF KÜLTÜRÜNÜN GEÇMİŞİ ASR-I SAADET’E UZANIYOR
Vakıf kültürünün geçmişinin Asr-ı Saadet dönemine kadar uzandığının altını çizen Fatih Yeşilyurt, vakıf müessesesinin tohumunu atan en kutlu örneğin ise, İslam Peygamberi olduğunu ifade etti.
Allah Resulü’nün, yoksul ve ihtiyaç sahibi ümmetin istifadesi için Medine’deki hurma ağaçlarını vakfettiğini hatırlatan AK Parti İl Başkanı Yeşilyurt, “Belki de örneklerin en güzeli olan bu davranışla hayat bulan vakıf kültürü, Selçuklu ve özellikle de Osmanlı döneminde kurumsal bir yapıya kavuşturulmuştur. Bu yapıyı devamlı zinde tutan ve geliştirilmesi için büyük çabalar sarf eden bir ecdadın torunları olarak, böylesine yüksek değerde bir kültürü yaşatmak için elimizden geleni yapmalıyız” diye konuştu.
YEŞİLYURT: ERZURUM BİR VAKIF ESERLERİ CENNETİ
Erzurum’un vakıf eserleri açısından hayli zengin ve vakıf kültürünün en canlı biçimde yaşatıldığı şehirlerden birisi olduğunu dile getiren AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, özellikle de anıt nitelikli vakıf eserlerinin, kentin tarihsel vizyonuna büyük katkı sağladığını dile getirdi.
Yeşilyurt, yoksul ve ihtiyaç sahibi kimselere gıdadan giyime, eğitim yardımlarından barınma ve iaşe dağıtımına varıncaya kadar birçok alanda yardım eli uzatılmasını sağlayan vakıf eserlerinin, sosyal yardımlaşma ve dayanışma kültürünü güçlendirdiğini kaydetti.
VAKIFLAR, İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN HEP YANINDA OLDU…
Yeşilyurt, şöyle konuştu: “Bu kültürü canlı ve diri tutmanın bir yolu da, kuşkusuz vakıf eserlerinin korunması ve restore edilerek gelecek kuşaklara aktarılmasından geçiyor. Hükümetimiz, son 10 yıl içerisinde vakıf eserlerinin koruma altına alınması yönünde çok önemli adımlar atmış, Erzurum’daki birçok vakıf eseri restore edilmiştir. Yine Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün kendi kaynaklarıyla Erzurum’da yeni iş ve istihdam alanları oluşturulmuş, şehrin sosyo-ekonomik yaşantısına önemli katkılar sunulmuştur. Yine Vakıflar eliyle binlerce vatandaşımıza yardım eli uzatılmış, on binlerce öğrenciye eğitim desteği verilmiş, yoksul ailelerin giyecek, gıda ve barınma problemleri ortadan kaldırılmıştır. Bu sebeple vakıf kültürünü yaşatma ve vakıf eserlerini koruma noktasındaki hassasiyetimizin devam edeceğinin özellikle bilinmesini istiyoruz. Bu vesileyle Vakıflar Haftası’nı kutluyor, yardımlaşmayı ve dayanışmayı kendisine her zaman şiar edinen Erzurumlu Dadaşlara saygı ve selamlarımı iletiyorum.”