Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ilçe sınırları içerisindeki yeşil alan, park ve bahçe ile diğer sosyal ve spor tesislerinde yer alan aydınlatma lambaları, oturma grupları ve çöp kutuları gibi tüm malzemelerin kamu malı olduğunu belirterek, vatandaşlardan yapılan bu hizmet ve eserleri daha dikkatli korumalarını istedi.
Çağdaşkent Mahallesi’nde 30 bin metrekare alanda inşa ettikleri Nene Hatun Parkı’nda bulunan aydınlatma lambalarının kimliği belirsiz kişiler tarafından kırılarak, kullanılamaz hale getirildiğini belirten Başkan Tuna, kamu mallarının vatandaşlardan tahsil edilen vergilerle alındığına dikkat çekerek, "Vatandaşlarımızdan tahsil ettiğimiz vergiler, hizmet olarak geri dönmektedir. Evimizde eşyalarımızı nasıl itina ile kullanıyor ve koruyorsak aynı hassasiyeti kamu mallarına da göstermeliyiz” dedi.
Vatandaşlardan, parklara ve yeşil alanlara sahip çıkmalarını da isteyen Tuna, hizmetleri yapmaktan çok, yapılan hizmetleri ve eserleri korumanın önemli olduğunu vurguladı. Tuna, "11 yılda, 106 bin metrekare olarak devir aldığımız yeşil alan miktarını 1 milyon metrekareye ulaştırırken, yaptığımız planlı yeşil alan çalışmalarıyla 56 olan park sayısını da 168’e çıkardık. Her semte spor tesisi taahhüdümüzle 11 yılda tam teşekküllü spor kompleksleri ve 11 semt futbol sahası ve 11 semt basketbol sahası inşa ederek hizmete sunduk. Fiziki yatırımların yanı sıra sosyal ve kültürel alanda da dev projeleri hayata geçirdik. Ancak, öncelikle mevcut yeşil alanların korunmasına, bakımına ve geliştirilmesine önem veren bir anlayışla çalıştık. Yeni hizmetlerle artı maliyet getirmekten önce mevcutları ıslah edip verimli hale getirmeye çalışıyoruz. Daha sonra yeni projelerimizi hayata geçiriyoruz. Parklarımızın, tesislerimizin ve yeşil alanların bakımı konusunda vatandaşlarımızdan daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Bu alanlardaki ağaçları, lambaları, direkleri kırmasınlar ve bu hareketlerde bulunan kişileri de uyarsınlar. Bu eserler ve hizmetler korunduğu sürece ilçemiz çok daha güzel olacaktır. Fert ve toplum olarak bu bilince sahip olmamız gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.