Yaklaşan 7 Haziran 25. dönem milletvekilliği seçimleri kapsamında Milliyetçi Hareket Partisi Aday Adayları ve parti yönetimi Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni ziyaret etti.
Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak Milletvekili Aday Adayları, Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan, Zonguldak eski Valisi Yavuz Erkmen ve partililerin gerçekleştirdiği ziyarette açıklamalarda bulunan Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav, gerçekleştirilen ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Zonguldak Havalimanı’nın iç hat seferlerinin açılması konusundaki taleplerini bildirdi. Sav, “Hava alanı projesiyle ilgili sizlerin de desteğinize ihtiyacımız var. Milletvekili olursunuz olmazsınız bu süreç çok önemli. Bizim hazırladığımız bir rapor var. Mithatpaşa Tüneli açılırken, Bakanımız Binali Yıldırım geldiği zaman ona da bildirmiş olduğumuz bir rapor var. Yetkililer 5 dakikasını almayacak olan bu rapor okusa, Zonguldak Havalimanı İç Hat Seferleri başlatılacaktır. İç hat seferlerinin başlatılmaması Türkiye’ye ve Zonguldak’a ihanettir. Hazırladığımız rapor üzerinden gidilirse, Türk Hava Yolları’nın zarar etme ihtimali yok ancak milletimizin kar etme ihtimali ise çok fazla. Biz de zaten bu raporu hazırlarken bir takım teknik konular hakkında bilgiler aldık. Ben iktidar partisi milletvekillerinden bu rapora 5 dakika göz atmalarını istiyorum. Raporu okuduktan sonra Türk Hava Yolları’na veya bir bakana ulaştırırlarsa, Zonguldak’ın iç hat seferlerinin açılmama ihtimali yok. Bu bağlamda bu ve bunun gibi projelerimize destek vermenizi istiyoruz” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak Milletvekili Aday Adayı, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan ise seve seve her projede gazetecilerin yanında olacaklarını ifade etti.