Karşıyaka Mavişehir'deki Emlakbank Süleyman Demirel Anadolu Lisesi (ESDAL) öğrencileri, Meslek Tanıtımı ve Kariyer Günleri çerçevesinde adeta hayat dersleri alıyor, geleceklerini planlıyorlar.

Okul Rehberlik Servisi uzmanları Gülseren Vardarlı ve Gönül Selen tarafından organize edilen proğramlar, öğrencilerinin hayatları ile ilgili en önemli kararları alırken onlara yol göstermeyi amaçlıyor. Bu amaçla, üniversiteler ve meslek odaları başta olmak üzere, 2.Ana Jet Üs Komutanlığı, baro, yurtdışı eğitim ofisleri, dernek ve kulüplerle bağlantılar kurularak alanında uzman meslek elemanları okulda ağırlandı. Etkinlik çerçevesinde açık alanda öğrencilerin stand ziyaretleri, kapalı alanda da çeşitli seminerler veriliyor. Standları tek tek gezen öğrenciler ilgilendikleri meslekler hakkında bilgi alıyor.

Okul yetkilileri, öğrencilerin bugüne kadar 47 meslekten kariyer hikâyeleri dinlediklerini ifade ederek, ''Öğrencilerimiz alan profesyonellerinden meslek ile ilgili bilgi aldılar. Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, İzmir Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi açık alanda standlarını açarak öğrencilere bölümler ve giriş koşulları hakkında bilgi verdi'' dediler.

Öte yandan, İzmir Dağcılık Kulubü'nün gösteri tırmanışı ve Türk Hava Kurumu'nun insansız, kameralı hava aracı ile yaptıkları gösteri etkinliğe renk kattı.