TRABZONSPOR’da 5-6 Aralık’ta gerçekleştirilecek kongre öncesinde başkan adaylığını açıklayan ilk isim, bordo mavili kulübün eski yöneticisi  işadamı Celil Hekimoğlu oldu.
Celil Hekimoğlu, listesinde yer alan Davut Yurttaş, Hüseyin Örs, Bekir Bülbüloğlu, Sebahattin Çakıroğlu, Ali Kemal Denizci ve Alper Bektaş ile düzenlediği basın toplantısında projelerini anlattı. Trabzonspor’un gidişatını iyi görmedikleri için yaklaşık 1 yıl önce arkadaşlarıyla toplantılar yapmaya başladıklarını belirten Celil Hekimoğlu, şunları söyledi:
"Camiada karamsarlık vardı, adeta karabulutlar dolaşıyordu. Taraftarın yüzü gülmüyordu. Trabzonspor taraftarının camianın başı nasıl dik gezdirebiliriz diye projeler yapmaya başladık. Türkiye'de, Avrupa'da bütün delegelerle buluştuk. Taraftarın, delegenin, camianın beklentisini öğrenmeye ve desteklerini ölçmeye çalıştım. Gördüm ki bana ve arkadaşlarıma çok ciddi güven ve ilgi var. Gerçekten taraftarımızı bize büyük güven layık gördü, bizi Trabzonspor’un başında görmek istediklerini defalarca ilettiler. Çıktığımız bu yolculuk bir hayal değil bir realitenin, büyük bir isteğin ürünü. Bir yıllık çalışmaların meyvesini almak ve ilk ışığı yakmak için başkan adaylığını resmi olarak açıklamak için karşınızdayım."
KAYBOLAN İTİBARI GERİ GETİRECEĞİZ
Trabzonspor camiasının kaybolan itibarını geri getirmek istediklerini belirten Hekimoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:
"Şu anda Trabzonspor'un itibarı yerlerde sürünüyor. Geçmişte Anadolu'nun lideri olan, şampiyon olmasak bile Türkiye'de gönüllerin şampiyonu olan bir Trabzonspor vardı. Artık Trabzonspor, gönüllerin şampiyonu değil. Büyük itibarı ve sempatiyi kaybetmiş durumdayız. Tekrar bu sempatiyi kazanmak ve şampiyonluk mücadelesi yapmak istiyoruz. Ekonomik sorunlarla boğuşurken mutlak suretle zirve yarışı içinde olan bir takım yapacağız."
"HOKUS POKUSLA DÜZELMEZ"
Celil Hekimoğlu, Trabzonspor’un çok ciddi ekonomik sorunlarının bulunduğunu belirtirken de şunları söyledi:
"Dersimize iyi çalıştık. Bu sorunların hepsini biliyorum. Kimseye hayal satmayacağız. Trabzonspor'un 500 milyon lira borcu var. Her ay 15 milyon açık veriyor bütçe. Yılda 180 milyon açık veren bütçeye sahip bir kulüp. Hokus pokusla düzelecek bir şey değil. Özverili ve sabırlı iyi bir yönetim anlayışıyla, planlı çalışarak, tasarruf yaparak, kulübe gelir getirici faaliyetlerde bulunmak zorundayız. Tek başına ne Celil Hekimoğlu'nun de yönetim kurulunun gücü yetmez. Camia olarak, hep birlikte el ele verebilirsek bunu başarabiliriz. Hiçbir listeyle birleşmeyi düşünmüyoruz."
İSRAFA SON
İnanılmaz transfer hovardalığı yapıldığını ileri süren Celil Hekimoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sadece sol bek mevkiine 30 milyon euro harcandı. Geçen yıl bazen Mustafa Akbaş, Cavanda, Yusuf Erdoğan oynadı. Musa Nizam, İshak Doğan, Constant'a çok paralar verdik, çok fazla faydalanamıyoruz. İyi oyuncular alındı ancak ederinden fazla paralar verildi. Trabzonspor, özel uçaklardan inmedi. En son Başakşehir maçına özel uçakla gitti. Ben olsam götürmezdim. 500 milyon borcu olan takım, İstanbul’a her saat uçak seferi varken niye özel uçakla gidiyor? Aşırı israfı engelleyeceğiz."
ŞOTA'NIN BAŞARILI OLMASINI İSTERİZ
Celil Hekimoğlu, teknik heyetin geleceğiyle ilgili olarak da şöyle dedi:
"Kulübümüzde kararlar tek başına verilmeyecek, en layık kimse onunla devam edeceğiz. Trabzonspor'un bir hocası ve sportif direktörü var. Uumarım çok başarılı olurlar, devam ederler. Şota'nın canı gönülden başarılı olmasın isteriz. Başarılı olamazsa oturur konuşuruz, menfaatler ne gerektiriyorsa onu yaparız. Herkesin Trabzonspor'dan mutlu gitmesi gerekiyor."
ŞİKE SÜRECİ KONUSU
Hekimoğlu, şike sürecini nasıl yönetecekleriyle ilgili olarak da şunları söyledi:
"Şike konusu bizi çok yordu. Tavrımız çok net. Trabzonspor, 2010-2011 sezonunun şampiyonudur. O yıl Fenerbahçe Kulübü, şike yapmıştır, mahkemece tescil edilmiştir. Şikeyi yapanlar cezalandırılmış, hapiste yatmış, çıkmıştır. Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmışız, Avrupa ödüllendirilmiştir. Avrupa, UEFA ve CAS'taki davaları sonuna kadar takip edeceğiz. Umarım oradan olumlu yanıt gelir. Ama şunu da söyleyeyim bu sürece çok takılıp kalmayacağız. 5 yıl geriye takılıp kalmayacağız. Yeni hedefler, yeni şampiyonluklar olacak."

FOTOĞRAF