Adıyaman İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, çalışmaların 2015 yılı yatırım programından önünde ilerlediğini kaydetti.
2015 yılı yatırım programını 15-20 gün içerisinde tamamlayacaklarını dile getiren Kenan Doğan, çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini ifade etti.
Doğan yapılan çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:
“2015 yılı yatırım programına alınan işlerin şuan çok önündeyiz. Tahmin ediyorum, yaklaşık 15-20 gün içerisinde programı tamamlamış olacağız. Bundan sonra program dışı olan ve meclis tarafından ödenek yetersizliği nedeniyle programa alınamayanları tamamlamaya çalışacağız.
Programın önünde gidişimizin hafta sonu çalışmaları ve fazla mesailerin etkisi var. Tüm bu işlemleri yerine getirirken sayın Valimizin talimatları doğrultusunda çalışmalar tamamlanıyor.
Seçim döneminde ek ödenekler alır mıyız, almaz mıyız onu bilmiyorum. Eğer ek ödenek gelirse çalışmalarımıza devam edeceğiz.
2015 yılı mali yılı bütçesi 60 milyon TL idi. Ancak 15 milyon TL Maliye Bakanlığından ek ödenek aldık. En küçük mezrasından, tüm köylerine kadar sorumluyuz. Sadece bazı su eklemeleri konusunda sorunlar ile karşılaşıyoruz. Bunda da köylülerin kendi içlerindeki anlaşmazlıklar kaynaklanıyor. Önümüzdeki yıl içerisinde yapılacak olan yatırım ile bütçe çalışmalara başladık. Tahmini bütçemiz 70 milyon civarıdır.
Çalışmalarımız ağırlıklı olarak yol, kanalizasyon ve suya yeni kaynak aktarmalarıdır. Bunların dışında yoğun olarak Beş Pınar Projesi ile ilgileniyoruz.
Beş Pınar Projesinde iyi bir duruma geldik. Kanalların bir tarafı aşağı yukarı bitmek üzere, göl havzası oluşturuluyor. Bu yıl sonuna kadar göl havzasını oluşturup, adanın etrafını ve göl havzasının etrafını taş kaplamalarla ve kil basarak, su kaybını önleme çalışmalarımızı bitireceğiz inşallah. Yine bu bağlamda ilgili firma kanallar üzerindeki köprüleri de projesini bitirmek üzere. Biter bitmez onu da ihale edeceğiz.”