Vietnam Cumhuriyeti Türkiye Ticaret Müşaviri Le Phu Cuong, beraberinde Ticaret Ataşesi Nguyen Huu Truong ile birlikte Uşak Ticaret ve Sanayi Odasında UTSO üyeleri ile bir araya geldi.

UTSO Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra firma temsilcilerinin de iştirak ettikleri toplantıda Uşak ve Vietnam arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi, karşılıklı olarak işbirliği ve yatırım seçenekleri üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Vietnam Türkiye Ticaret Müşaviri Le Phu Cuong, kendilerini kabul ettikleri ve böyle bir toplantıyı organize ettikleri için Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ederek Vietnam ile ilgili bazı iktisadi bilgiler aktardı. Uşak ile aracısız doğrudan ticaret yapabiliyor olmayı temenni ettiklerini belirten Cuong, bu toplantının da bu yönde sergiledikleri niyetin bir ifadesi olarak algılanmasını talep etti. Türkiye’nin Avrupa, Asya, Kuzey Afrika ve Rusya arasında son derece önemli bir geçiş noktası olduğunu bildiren Cuong, Türkiye ile olan ticari ilişkilerini de bu doğrultuda en verimli seviyede gerçekleştirmek istediklerini kaydetti.

Vietnam ticari müşaviri ve beraberindeki heyetin ziyareti hakkında değerlendirme yapan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, "Son bir yıl içerisinde çok sayıda ülkenin gerek büyükelçileri olsun gerekse ekonomi temsilcilerini ilimizdeki üretici firmalarımızla bir araya getirme imkanı bulduk. Ziyaretlerinden dolayı Cuong ve Truong’a teşekkür ederiz. Uşak konumu itibariyle önemli bir lokasyonda yer almaktadır. Vietnam, Uzakdoğu’nun bu bölgesinde son yıllarda çok önemli bir kalkınma hamlesi gerçekleştiriyor. Türkiye de Vietnam gibi kalkınan dinamik bir ülke. Dolayısıyla iki ülke arasında benzerlik var. Nüfusları birbirine yakın, büyüme oranları yüksek. Çifte vergilendirmenin önlenmesi, yatırımların karşılıklı teşvik edilmesi, kolaylaştırılması konusunda gerekli düzenlemeler iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi konusunda büyük katkı sağlayacaktır. Bu toplantıyla, iki ülkeden ihraç edilen ürünler hakkında bilgi alışverişinde bulunarak, iki ülke arasında ithalat ve ihracat alanında ilimizde ikili ilişkilerin geliştirilmesin için çalışmalarda bulunduk. Bu toplantının ve yapılan istişarelerin ikili ticaretin ivme kazanmasına iyi bir başlangıç olmasını temenni ediyoruz’’ dedi.

Toplantının devamında firma temsilcileri kendilerini ve işletmelerini tanıtarak, Vietnam’da gerçekleştirilebilecek yatırımlar, ithal ve ihraç edilebilecek ürünler ve dış ticaret süreçleri gibi alanlarda Cuong’a çeşitli sorular yöneltti.

Programın ikinci gününde Cuong ve beraberindeki heyet ilimizde faaliyet gösteren işletmeler ve fabrikaları ziyaret ederek, tespitlerde bulundu, iki ülke ticari faaliyetlerinin arttırılması yönünde yapılabilecek iş imkanları için görüşmeler gerçekleştirildi.