Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi ve Dünya Gençlik Topluluğu tarafından 2. Kore Günleri etkinliği düzenlendi.
Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi’nde gerçekleşen etkinliğin açılışına KÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Çağlayan, Prof. Dr. Hakan Kocamış ve öğrenciler katıldı. Kore Günleri Etkinliğine Kore’den 14 gencin gelmesini sağlayan KÜ öğrencisi Ahyoung Jeong, kendilerine gösterdikleri ilgiden ve kültürlerini tanıtmalarına imkan sağlamalarından ötürü üniversite yönetimine teşekkür etti.
Aynı zamanda Uluslararası Gençlik Derneği (IYF) Türkiye Temsilcisi olan Keunsoo Kim, gelecek yıl Türkiye’de Dünya Kampı yapmayı planladıklarını, bu kampın da Kırıkkale’de yapılmasına imkan sağlanırsa mutlu olacaklarını belirtti. Kırıkkale Üniversitesi’nin Avrupa üniversitelerine nazaran gayet sıcak ve hareketli olduğunu söyleyen Keunsoo Kim, burada bulunduğu için memnun olduğunu dile getirdi.
Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız ise üniversitede yapılan bu tarz etkinlikleri her zaman desteklediklerini belirterek, "Üniversitelerde çeşitliliğin olması güzeldir, diğer ülkelerden gelen öğrencilerimizden de kendi kültürlerini tanıtan bu tarz etkinlikler bekliyoruz" diye konuştu.
Kore’ye özgü yelpaze dansı ve Taekwando gösterisi ile devam eden etkinlikte ziyaretçiler maske, yelpaze boyama gibi etkinliklere katıldılar. Kore Günleri etkinliği, bahar şenliği kapsamında açılan stantla devam etti. Öğrenciler ve personelin büyük ilgi gösterdiği stantta katılımcılar yöresel Kore kıyafetleri giyip, yüzlerini boyayarak bol bol fotoğraf çektirdi.