Olay, 12 Nisan 2016 tarihinde gece saat 22.00 sıralarında merkez İzzetpaşa Mahallesi Çatal Sokak Tek Kooperatifi Sitesi B Blok Kat: 3’deki dairede meydana gelmişti. Organize Sanayi Bölgesi’nde özel bir şirkette çalışan S.D. (32), gece vardiyasındayken işten izin alarak geldiği evde eşi Gülcan Demir’i (30) bıçaklayarak öldürmüştü. Olaydan sonra kaçan katil koca saklandığı bir köyde polis tarafından düzenlenen operasyonla yakalanmıştı.

ANNESİNİN ÖLÜ TOPRAĞINA YEMİN ETTİRMİŞ
Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde eş cinayetinin ilk duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık S. D., maktulün babası İsmail Yıldırım, taraflar ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı katıldı.
Mahkeme heyeti sanık S. D.’den savunmasını istedi. Kayınvalidesinin vefat etmesiyle eşinin kendisini atlamaya başladığından şüphelendiğini söyleyen Demir, ”Cenazede hiç tanımadığım eşimin akrabası H.E. ortaya çıktı. Sürekli eşimi arıyordu, ben art niyetli düşünmüyordum ancak bir gün beni de aradı ve çocuğunun düğününe davet etti. Orada şüphelendim. Eşime de beni düğüne davet ettiğini söylemedim. Bir gün sonra eşim bana şakayla karışık, seni biri aradı mı diye sorunca, bilgisinin olduğunu anladım. O gün eşimi, H.E. ile bir daha görüşmemesi için uyardım, görüşmeyeceğini söyledi. Sonra eşimin telefon kayıtlarına ulaşmak için telefonundan gizlice GSM şirketine mesaj attım şifre aldım. Sonra da görüşme kayıtlarını inceledim, eşim hala aynı kişiyle görüşüyordu. Bunun üzerine eşime bir daha bana yalan söylemeyeceğine ve şahısla görüşmeyeceğine dair söz vermesini istedim. İkimizde banyo yapalım, çocuklarımızın fotoğraflarını getirelim, evde bulunan annenin mezarından aldığın toprağı da getir yemin edelim dedim. Getirdi yemin ettik. Bir süre sonra yine şifre alarak baktığımda H.E. ile görüşmeye devam ettiğini gördüm” diye konuştu.

EVET DEYİNCE ÖLDÜRMÜŞ
Zanlı ifadesinin devamında ise ”Aldatılma duygusu ile psikolojim alt üst olmuştu. Son telefon konuşmamızda yine tartıştık. İşten izin alarak habersiz eve gittim, yatak odasındaydı. Benden bir şey sakladığını söyledim. İlk kez ağzımdan ’beni aldatıyorsun’ kelimesi çıktı. Bunun üzerine eşim, “Ben ayrılacağım, babamın evine gideceğim” dedi. Her şeyi itiraf et deyince, beni istemediğini söyledi. Çekmeceden bıçağı aldım, beni kiminle aldatıyorsun dedim o da bana şaka yaptığını söyledi. Elimde bıçakla eşimi yatağa yatırdım ve gerçekleri anlatması için ısrar ettim. Sonra ’H.E. ile mi beni aldatıyorsun’ dediğimde ‘Evet’ deyince o anda ne olduysa oldu. Kendisini o kadar çok seviyordum ki kaybetmekten, yanlış anlaşılmaktan korkuyordum” diye savunmasını yaptı.

“ÇIKARSA ONU BEN ÖLDÜRÜRÜM”
Mahkemede söz alan ve kızını öldüren damadından şikayetçi olduğunu belirten baba İsmail Yıldırım ise “Sanıkla, kızım arasında sorunlar vardı. Ben daha öncede onu uyardım. Aldatma olayından bize hiç bahsetmedi. Az ceza almak için yalan söylüyor. Bunun cezası az olursa, çıkınca bunu ben vurur öldürürüm. Benim canım kızımın canından değerli değil. Buna akıl verenler var ya da çok film izliyor” diye konuştu.
Daha sonra dinlenen tanıklar da, S. D.in eşine karşı aşırı kıskançlık gösterdiğini ve darp ettiğini bildiklerini aktardı. Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İHA