Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, PKK'nın sözde şehitliklerine operasyon yapılmasına ilişkin, "Operasyon yapılan yerler mezarlık görünümü altında örgüt yuvalarıdır. Buralarda mezar falan yok, eli silahlı teröristler var. Ağır silahların mezarlıkta ne işi var. Halkın çağrılıp tehdit edildiği, haraç alındığı, işkence edildiği yerlerdir buralar. Terörizm merkezi haline gelen sözde mezarlıkların ortadan kaldırılması ve buraları inşa edenlerin yargıya hesap vermesi kaçınılmazdır" dedi.

MUŞ'TAKİ SÖZDE ŞEHİTLİK'E OPERASYON


Hatırlanacağı gibi 19 Eylül'de Muş'un Varto ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının sözde "şehitlik" olarak adlandırdığı bölgede düzenlenen operasyonlarda 2 terörist ölü, 2 terörist yaralı ele geçirilmişti. Operasyonda Kolan köyü bölgesinde bulunan sözde bölücü terör örgütü mezarlığı alanındaki 2 binada yapılan incelemede, çeşitli suç ve suç unsurlarına rastlandı. Binalar ve müştemilatı ile ihata duvarları yıkıldı. Mezarlık çevresinde tuzaklanmış çok sayıda el yapımı patlayıcı imha edildi. Mezarlara herhangi bir müdahale yapılmadı.


BORDO BERELİLER'DEN AĞRI'DA PKK'YA BÜYÜK DARBE


Ağrı Dağı'nda, kamuoyunda Bordo Bereliler olarak tabir edilen Özel Kuvvetler ile Jandarma Özel Harekat (JÖH) birliklerinin düzenlediği operasyonunda PKK'nın bölgedeki ana karargahına girmişti. Ağrı Valiliği'nden şu açıklama yapılmıştı;

"SÖZDE ŞEHİTLİKTEKİ SEMBOLLER İMHA EDİLDİ"


"Hava Kuvvetleri ve taarruz helikopterleri tarafından Ağrı Dağı bölgesindeki bölücü terör örgütüne ait sığınaklar, silah mevzileri ve sözde şehitlik olarak isimlendirilen mezarlık bölgesinde terör örgütünü sembolize eden yapılar (Mezarlıklara dokunulmamıştır) ateş altına alınarak imha edilmiştir."