Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzincan’da yapımı tamamlanan Türk Kızılay’ı Erzincan Mineralli Su İşletmesi Tesisleri’nin açılışını yaptı.
Erzincan’da toplu açılış töreninde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra valilik, belediye ve 3’ncü Ordu Komutanlığını ziyaret etti. Ardından beraberinde eşi Emine Erdoğan, Adalet Bakanı Kenan İpek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’la birlikte Türk Kızılayı Erzincan Mineralli Su İşletmesi Tesislerinin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Öncelikle Türk Kızılay’ının Erzincan’daki dev yatırımı bu kente ve Türkiye’mize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Vakıf hayatımıza baktığımızda bir hayratlar vardır bir akarlar. Ben bu yatırımı akar olarak yorumluyorum. Tabi Ahmet Akar’la karıştırmayalım. Bu mineralli sular konusundaki hijyen koşullarına uygun olması bizleri gururlandırıyor. Türk Kızılay’ına farklı müstesna güç katmasını diliyorum. Burada ilk etapta 50 dolaylı olarak ta 250 kişi istihdam bulacak. Dua ve temenniyle inşallah diyerek kurdelayı keselim. Bol akara vesile olsun” diye konuştu.
Açılış kurdelesini “Ya Allah Bismillah” diyerek kesen Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra tesisi gezerek yetkililerden bilgi aldı.