ADANA'da bu yıl terör olayları nedeniyle törenlerden arındırılmış olarak yapılan 22'nci Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde ilk kez gerçekleştirilen 'Adana' konulu senaryo yarışmasını kazanan sinemacılar Ozan Sihay ve Tufan Şimşekcan, filmlerini çekmek için destek istedi.
Adana Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nin yarışmalı bölümlerinde ünlü yönetmen Ali Özgentürk'ün önerisiyle bu yıl ilk kez gerçekleştirilen 'Adana' konulu uzun metraj senaryo yarışmasına 63 eser başvurdu. Erden Kıral, Füruzan, Abdurrahman Keskiner, Işıl Özgentürk ve Muzaffer İzgü'den oluşan senaryo jürisi finale kalan 8 senaryoyu değerlendirdi. Festival sonuçlarının açıklandığı toplantıda jüri üyesi Işıl Özgentürk, yarışmanın birincisinin Atom Film'de çalışan Adanalı sinemacılar Tufan Şimşekcan ve Ozan Sihay ile iletişim danışmanı Murat Harput'un birlikte kaleme aldığı 'Tepebağ Çıkmaz'ı eserinin olduğunu duyurdu. Yarışmanın ikincisi Gökhan Karahaner'in 'İnsancıklar' ve üçüncüsü de İsmail Doruk'un 'On Adım' yapıtı oldu. Kentte daha önce çektikleri kısa filmler, kurumsal reklamlar ve aldıkları ödüller ile uluslararası filmlerin rejilerinde görev alarak isimlerini duyuran sinemacılar Tufan Şimşekcan ve Ozan Sihay, senaryoya son halini verip artık ilk uzun metraj filmlerini çekmek istediklerini söyledi.
'KENDİ HİKAYEMİZİ ANLATTIK'
Kazandıkları ödülün çok önemli olduğunu vurgulayan Ozan Sihay, Atom Film çatısı altında uzun yıllardır çalışma yürüttüklerini, çektikleri kısa filmlerle Türkiye'nin çeşitli kentlerindeki ve uluslararası birçok festivalde ödüller kazandıklarını belirtti. Sinemaya gönül verdiklerini ve her alanında çaba gösterdiklerine dikkat çeken Ozan Sihay, "Bu süreçte kendi hayatlarımızdan yola çıkarak bir senaryo yazdık, 3 arkadaşın kısa film çekip bunu Cannes Film Festivali'ne göndermesiyle ilgili. Hayatın zorlukları ve kentsel dönüşüm hikayesini ele alıyordu. Kendi sıcak ve samimi hikayemizle bu ödülü almak çok önem taşıyor" dedi.
'DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR'
Ödül kazandıkları senaryo ile uzun metraj film çekmek istediklerini vurgulayan Tufan Şimşekcan ise şunları kaydetti:
"Altın Koza Festivali'nde ilk defa yapılan yarışmada ödül almak çok büyük bir referans bizim için. Bununla ilgili çeşitli başvurular, çalışmalar yapacağız. Öncelikle senaryomuzu geliştireceğiz ve daha da derinleştireceğiz. Bizim sürecimiz de senaryo ile orantılı olarak ilerliyor. Bu filmi hayata geçirmek istiyoruz. Kentten iyi bir film çıkabilmesi için adım adım ilerleyeceğiz. Bizlere şimdi büyük bir destek var. Bize verilen desteği, iyi çalışarak başarılı şekilde sonuçlandırmak istiyoruz. Kısa filmlerle kentimize getirdiğimiz ödülleri artık uzun metraj filmlerle de getirmek istiyoruz. Bu yolda desteklere ve yönlendirmelere ihtiyacımız olacak. Altın Koza ile Adana ile iletişimi sürdüreceğiz."

FOTOĞRAFLI