Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT,()-ÇORUM'un Alaca İlçesi'nde dün meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren 21'inci dönem MHP Tokat Milletvekili 61 yaşındaki Lütfi Ceylan memleketi Tokat'ta toprağa verildi.
Çorum'un Alaca ilçesinde Alaca-Tokat karayolu Zile kavşağında meydana gelen kazada, Lütfi Ceylan’ın idaresindeki 06 AT 4013 plakalı otomobil kavşaktan anayola giriş yapmak isterken, Haluk Murat Candaş yönetimindeki 26 ED 275 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, MHP Tokat eski milletvekili Lütfi Ceylan olay yerinde yaşamını yitirdi. Aynı araçta bulunan eşi Marifet Ceylan ile diğer otomobilin sürücüsü Candaş yaralandı. Kaza sonrası Alaca İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Lütfi Ceylan'ın cenazesi otopsi yapıldıktan sonra yakınlarına teslim edilerek, Tokat'a getirildi.
MHP'Lİ BAŞKAN SORU ÖNERGESİ VERMİŞ
Sabah saatlerinde Tokat Devlet Hastanesi morgundan alınan cenaze, ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan MHP İl Başkanlığı binası önüne getirildi. Burada düzenlenen törende Lütfi Ceylan'ın yakınları gözyaşlarını tutamadı. Törende konuşan MHP Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, 3 hafta önce aynı kavşakta önünde seyir halinde olan iki otomobilin birbirleri ile çarpıştığını söyleyerek, "5 saniye önce ben gelseydim o kavşakta belki de bizimle ilgili haber yazılmış olacaktı. 1 hafta önce ben Ulaştırma Bakanı'na özellikle Tokat-Niksar Karayolu Dönekse ve Alaca yolu için soru önergesi verdim, kadere bakar mısınız ? Maalesef Tokatlı hemşehrilerimizin Tokat'a ulaşabilmesi için ne doğru dürüst uçak, ne doğru dürüst tren var. İnsanlarımız zor şartlarda ulaşarak dönmek zorunda kalıyorlar" dedi. Yapılan konuşmanın ardından cenaze 200 metre ileride olan Ali Paşa Camisi'ne vatandaşların omzunda taşındı.
BAHÇELİ ÇELENK YOLLADI
Burada Lütfi Ceylan'ın cenazesi musalla taşına koyuldu,  yakınları ve MHP'li yöneticiler taziyeleri kabul etti. TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin çelenk gönderdiği cenazeye TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Tokat Valisi Cevdet Can, MHP Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, MHP eski Milletvekili Reşat Doğru ile birlikte çok sayıda MHP'li yönetici ve yüzlerce vatandaş katıldı. Cenazede babasının tabutuna sarılan Faruk Ceylan'ı yakınları teselli etti. Öğlen namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından 2 çocuk babası Ceylan, Erenler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI