"İNATLAŞMAYA GEREK YOK"

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşan İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, kalıcı yaz saati uygulamasının toplumdan gelen tüm itirazlara rağmen altı yıldır uygulandığını ifade ederek, “Bu problemi çözmek için bu kadar inatlaşmaya gerek yok. Bugün, özellikle Türkiye'nin doğusu ile batısı arasında ciddi saat farkı var. Iğdır'da saat yediye on kala güneş doğarken, Edirne'de sekizi beş geçe, İstanbul'da yine sekiz, Ankara'da da sekize çeyrek kala ancak gün ışıyor. Yani dolayısıyla tahminlerden daha fazla enerji tüketilmektedir” dedi.

bedri-yasar-1

"TÜKETİM DÜŞMÜYOR, ARTIYOR"

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, kalıcı yaz saati uygulaması ile zannedildiği gibi tasarruf yapılmadığını da iddia ederek, sözlerini söyle sürdürdü:

“Bundan tasarruf ettiğinizi düşünüyorsunuz ama biz aynı kanaatte değiliz. Geçmiş yıllardaki tüketilen enerji miktarlarında Kasım ayı rakamlarına baktığınız zaman bu yılki Kasım ayına göre daha yüksek olduğunu hep beraber görmemiz mümkündür. Sonuç olarak bundan vazgeçilebilir.  Avrupa'da bu konuyu, parlamentolarına getirmişler, milletin temsilcilerine sormuşlar ve kalıcı saat uygulamasından vazgeçmişler.  Bu, meşhur ‘Faiz sebep, enflasyon sonuç’ gibi, dünyada bize ait olan; markası, patenti her şeyi bize ait bir uygulama gibi, burada da yine, sadece ve sadece Türkiye'de uygulanan bir saat uygulaması var."

"YÜKSEK ZAMLAR"

Konutlara gelen zam miktarına dikkat çeken Yaşar, "Sadece konutlara gelen elektrik zam miktarı yüzde 370 dolayındadır. Bu zam miktarıyla insanlar zaten otomatikman tasarruf etmektedir. İnsanlar televizyon ışığında oturmaya başlamıştır. Lambaların vatını düşürüyorlar. Bu rakamlarla, bu fiyatlarla otomatikman vatandaşlar zaten tasarruf yapıyor" dedi. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.