İstanbul, 14 Ağustos () - Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, "Tamamladığımız büyük ölçekli yatırımlarımızın sağladığı kapasite ve istihdam artışı ile hem üretimimizi hem de verimliliğimizi yukarı taşımayı başardık. Böylece sektörlerinde lokomotif görevi gören şirketlerimiz ülkemizin ve sektörlerinin büyüme dinamiklerine önemli derecede katkıda bulundular" dedi.

Koç Holding, 2015 yılının ilk yarısında konsolide bazda toplam 32.1 milyar lira gelir elde ederken, 1.8 milyar lira vergi öncesi kâr ve 1.3 milyar lira ana ortaklığa ait net dönem kârı gerçekleştirdi. Koç Holding’in 2015 ilk yarı finansal sonuçlarını değerlendiren Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, dünyadaki dinamiklerin hızla değiştiği mevcut yatırım ortamında Koç Topluluğu’nun sürdürülebilir bir büyüme stratejisi ile faaliyetlerine devam ettiğini vurguladı ve ekledi:

"Dünyadaki dinamikleri ve hızlı değişimi doğru okumak bizler için büyük önem taşıyor. Sermaye akımlarının hızla yön değiştirebildiğine şahit oluyoruz. Koç Topluluğu olarak bu dinamikleri yakından izliyor, olası değişimlerin her türlü etkisini risk analiz altyapımız ile değerlendiriyoruz. Zorlu faaliyet ortamı ve dış faktörlere karşın, dünya çapında rekabet gücümüzü artıracak, inovasyonu ön planda tutacak, süreç yönetimi açısından verimliliğe odaklanacak, fırsat ve riskleri optimal düzeyde dengeleyecek yenilikçi fikirler, ürünler ve stratejiler geliştirmek en önemli önceliğimiz olmaya devam edecek."

Koç Topluluğu’nun tarihinin en büyük organik yatırım dönemini tamamladığını da hatırlatan Levent Çakıroğlu yılın ilk yarısına ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Geçtiğimiz sene yaptığımız büyük ölçekli yatırımlar bir yandan kapasite ve istihdam artışları ile daha fazla üretim fırsatı yaratırken bir yandan da verimliliğimizi artırmamızı sağladı" dedi.

"Bayrağı daha da yukarı taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"

İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan "Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" listesinde ilk 10’un 5’inde Koç Topluluğu şirketlerinin yer aldığını hatırlatan Levent Çakıroğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin düzenlediği İhracat Şampiyonları listesinde de 2014 yılında en fazla ihracat yapan ilk 10’un 4’ünün Koç Topluluğu şirketlerinden oluştuğunun altını çizdi.

Levent Çakıroğlu, dünyada en yüksek net ciroya sahip 500 kurumun sıralandığı Fortune Global 500 listesine ülkemizden bu yıl da dahil olan tek şirketin Koç Holding olduğuna dikkat çekerken, 2014 yılı Türkiye Vergi Rekortmenleri listesinde de Koç Ailesi üyelerinin en üst sıralarda yer almaya devam ettiğini vurguladı ve ekledi:

"Koç Topluluğu olarak ülkemizin uzun vadeli büyüme potansiyeline olan inancımızı her fırsatta dile getiriyoruz. Global bir oyuncu olma yolunda kararlılık ile ilerlerken, bayrağı daha da yukarı taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz."

"Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak"

Koç Holding’in 2006’dan bu yana yürüttüğü Ülkem İçin Projesi’nin önümüzdeki iki yıl boyunca çok önemli bir alana odaklanacağını belirten Çakıroğlu, önümüzdeki iki yıl boyunca toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratırken, iş kültüründe ve sosyal hayatta eşitlikçi yaklaşımlar geliştirmek için çalışacaklarını belirtti.

Ülkem İçin’in yeni temasında hedeflerinden ilkinin "Koç Topluluğu bayileri, çalışanları ve yöneticilerine yönelik seminerlerle toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık oluşturarak, bu alanda duyarlı işyeri ortamını desteklemek için ilk adımı atmak" olduğunu vurgulayan Levent Çakıroğlu, diğer hedefleri de şöyle sıraladı:

"Koç Topluluğu genelinde kadın çalışanların seviyesini ve oranını yükseltmeye yönelik uygulamalar hayata geçirmek; yaratıcı uygulamalar ve sosyal sorumluluk çalışmaları ile projenin etkisini artırmak; bayiler aracılığıyla yerelde toplumsal cinsiyet eşitliği bilincini yerleştirmek."