ZONGULDAK (AA) - AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz ve yönetim kurulu üyeleri, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Alaplı Yurt Müdürü Erhan Yavaş'ı ziyaret etti.

Yavuz, burada yaptığı konuşmada, YURTKUR'un ilçede öğrencilere 4 yıldızlı otel kalitesinde hizmet sunduğunu vurguladı.

Yavaş'a yeni görevinde başarılar dileyen Yavuz, şunları söyledi:

"Alaplı MYO'nun hemen yanında yapılan erkek öğrenci yurdumuzun 4 yıldızlı otellerde olan kalitede hizmet sunması, öğrencilerimizin yurttan memnun kalması, bizleri son derece mutlu etmiştir. Türkiye'nin her tarafından böyle kaliteli yurtlar yapılmaktadır. 500 öğrenci kapasiteli olan yurdumuzda sadece öğrencilerin barınması değil, öğretici faaliyetlerinde olması ayrı bir güzellik olduğunu düşünüyorum. Alaplı MYO'da 600'e yakın kız öğrenci eğitim görmektedir. Kız öğrencilerimizin yurt problemi vardır.  Ayrıca ilçemize 4 yıllık fakülte kazandırmak için milletvekillerimizle birlikte çalışmalarımız var. Tek hedefimiz ilçemize 4 yıllık fakülte kazandırmaktır."

 Yavaş da yurtta öğrencilerin rahatlığı için herşeyin düşünüldüğünü kaydederek, "Alaplı'nın tanıtımı acısında kaliteli bir yurdun olması çok önemli. Öğrencilerimiz memleketlerine gittiklerinde, Alaplı'da 4 yıldızlı otel kalitesinde yurt olduğunu anlatıyorlar. Bunun da ilçemiz için büyük bir kazanç olduğunu düşünüyorum" dedi.

Yavuz ve yönetim kurulu üyeleri, Alaplı Mal Müdürü Birsen Yeter'i de ziyaret etti.