Şanlıurfa’nın Haliliye Belediyesi, ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde bulunan ibadethanelerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. İlçede bulunan 10 ibadethanenin halı döşemesi yapılırken, 42 ibadethanenin de iklimlendirme ihtiyacı giderildi.
Haliliye Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, İlçede bulunan talepler doğrultusunda Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’un talimatı ile İpekyol Mahallesi’nde bulunan Nur Muhammed Camii’ne 720 metre kare cami içi ve teras katta zemin halı döşeme çalışması yapıldı. Caminin halı döşemesinin yanı sıra minare taşları da Haliliye Belediyesi, tarafından temin edildi. İpekyol Nur Muhammed Cami Yaptırma Dernek Başkanı Ömer Erişmiş ve İpekyol Mahalle Muhtarı Zeynel Tavaş caminin Haliliye Belediyesi tarafından karşılanan ihtiyaçları dolayısıyla Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’a teşekkür etti. İbadethanelerin yanı sıra taziye evlerinin de ihtiyaçlarını karşılayan Haliliye Belediyesi çalışmalarına Akçalı Mahallesi’nde yapılan taziye evi ile başladı. Halı döşemesi yapılan taziye evi için, Mahalle Muhtarı Halil Demir de Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’a teşekkür etti. İpekyol Nur Muhammed Camii’nin yanı sıra Konuklu Ay Mezrası, Güzelköy Taziye Evi, Ulubağ Taziye Evi, Aşağı İçkara Taziye Evi, Mamuca Şahintepe Cami, Mamuca Yeşiltepe Cami, Kavakbaşı Mahallesi Cami, Akçakalı Mahallesi Taziye Evi, Şehocak Mahallesi camilerinin de halı döşemesi yapıldı.
Haliliye Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü 24 Cami, 13 Taziye Evi ile 5 Kuran Kursu’na da desteklerde bulundu. Planlamalar dahilinde Haliliye sınırlarında bulunan camii ve taziye evlerinde çalışmalar devam ettirilecek. Geçtiğimiz ay ise Haliliye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü aracılığıyla ilçe genelinde bulunan tüm camilerin temizlik ihtiyaçlarını karşılayarak sabunluk temininde bulunmuş, Temizlik İşleri Müdürlüğü ise cami içi ve dışı temizlik işlemlerine devam etmişti.