Özkan ARSLAN-İdris TİFTİKÇİ/İSTANBUL,() GAZETECİLERE Özgürlük Platformu (GÖP), Cumhuriyet Gazetesi önünde yaptıkları açıklamayla, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül’ün MİT TIR’ları haberi nedeniyle tutuklanmasına tepki gösterdi.
Cumhuriyet Gazetesi’nin Şişli’deki binası önünde GÖP adına basın açıklamasını Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Uğur Güç okudu.
“TARİHE KARA BİR LEKE”

Güç açıklamasında Dündar ve Gül’ün tutuklanmasıyla Türkiye basın tarihine kara bir lekenin daha sürüldüğünü belirterek, “Türkiye’de, dün Can Dündar ve Erdem Gül değil gazetecilik tutuklandı. Basın özgürlüğü tutuklandı. Halkın haber alma özgürlüğü tutuklandı. Gerçekler tutuklandı” dedi.

4 AY SONRA TUTUKLANDILAR

Güç, iki gazetecinin, haberin üzerinden 4 aydan fazla bir zaman geçmesine rağmen tutuklandıklarını dile getirerek şunları söyledi: “Aynı gün içerisinde ifadeye çağrılıp tutuklandılar. Türkiye’de artık yeni bir dönem başladı. Basın özgürlüğünün olmadığı ülkemizde artık haber yapmak da suç oldu. Yine gazetecilik yapacağız. Yine gerçekleri halka aktaracağız. Yıldıramayacaksınız. Can Dündar ve Erdem Gül özgürlüklerine kavuşana kadar sesimizi daha gür çıkaracağız.”
(FOTOĞRAF)