Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT, () -TÜRKİYE Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası Tokat Temsilciliği yönetimi, Ankara'da 10 Ekim'de yapılacak olan 'Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi' için genel merkezilerinin HDP'ye gerçekleştirdiği ziyaretti protesto ederek istifa etti.
Tokat'ta yaklaşık 110 üyesi bulunan TMMOB Mimarlar Odası Tokat Temsilciliği Başkanı Ercan Boyraz, yanında Başkan Yardımcısı Ayhan Yılmaz, Engin Turan ve üyeleri ile basın toplantısı yaptı. TMMOB yönetimine tepki gösteren Boyraz, TMMOB Genel Merkezinin 1 Ekim'de HDP Genel Merkezini ziyaretinden rahatsızlık duyduklarını söyledi. Ercan Boyraz, ''İdeolojik takıntılarla toplumsal hassasiyetlerimizi ve kutsallarımızı hiç sayarak, ülkemizi bölmeye çalışan, terör örgütünü kınamayan ve terör örgütünün de siyasi uzantısı olarak çalışan bir partiyi ziyarete giden TMMOB yönetim kurulunu esefle kınıyoruz. Mesleki faaliyetlerle ilgili kaygıları bulunmayan, yeri geldiğinde emperyalist güçlerden bahseden TMMOB, tam da emperyalist dış güçlerin güdümünde olan PKK terör örgütü ve onun siyasi uzantısı olan bir partiyi himaye edercesine ortak mitinge çağırmasını Tokatlı mimarlar ve mühendisler olarak hazmedemiyoruz. Ayrıca TMMOB gibi bir örgütün üyesi olmaktan utanıyoruz" dedi.
İstifa dilekçelerini Samsun Şubesi'ne göndereceklerini söyleyen Başkan Boyraz, aldıkları karara üyelerinin tam destek verdiğini kaydetti.

FOTOĞRAFLI