Al Ain yöneticileri kiraladıkları Emenike'yi bonservisi ile almak istiyor

Uğur DEMİRKIRDI, İstanbul-

Fenerbahçe'nin kiralık olarak Al Ain takımına verdiği Emmanuel Emenike gösterdiği performans ile değerini artırmaya başladı.

Geçen sezon sarı-lacivertli takım Nijeryalı oyuncudan fayda görmezken, Birleşik Arap Emirlikleri temsilcisi Al Ain Emenike'nin golleri ile ayakta duruyor.

Fenerbahçe'de 35 maçta 5 gol atabilen, ligde forma giydiği 27 maçta sadece 4 gol kaydedebilen Emenike, Al Ain'de ligdeki 6 maçta 4 gole ulaştı. Birleşik Arap Emirlikleri'nde kupa maçları da dahil edilirse toplam 8 maçta 6 gol atan Emenike için Arap yöneticilerin Fenerbahçe'ye teklif getirmeye hazırlandığı belirtildi.

Fenerbahçe önce 9 Milyon Euro'ya Spartak Moskova'ya sattığı sonra ise 13.5 milyon Euro'ya geri aldığı Emenike'yi geçen sezon formsuz olmasına rağmen elden çıkarmamıştı. Piyasa değerinin yükselmesi beklenirken, Al Ain takımına 3.5 milyon Euro karşılığında kiralandı. Emenike'nin kendisini bulmasını isteyen Fenerbahçe Yönetimi iyi bir rakam karşılığında oyuncusunu satacak. Al Ain yöneticilerinin Emenike için Fenerbahçe'ye 5 milyon Euroluk bir teklifle iletmeye hazırlandığı ifade edilirken, Fenerbahçe Yönetimi teklif gelmesi durumunda bu rakamın artırılmasını isteyecek.