Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL, () BEYOĞLU Galatasaray’da basın açıklaması yapmak isteyen Özgür Kadın Kongresi isimli gruba polis, güvenlik gerekçesi ile izin vermedi. Son günlerde yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması yapmak isteyen grubun, Tarlabaşı’ndaki HDP İl Başkanlığı önünde açıklama yapması önerildi.

Direnmek isteyen topluluk, aralarında kadın çevik kuvvetlerin de bulunduğu polis tarafından, Tarlabaşı’na yönlendirildi. Bu sırada gruptan, ‘Baskılar bizi yıldıramaz’ , ‘Savaşa hayır, barış hemen şimdi” diye slogan atıldı. HDP İstanbul İl Başkanlığı’nın önünde bir araya gelen topluluk, “Kadınlar sana savaş yaptırmayacak”, “Daeşleşirsen, Kobanileşiriz” diye döviz açtılar.
HDP eski milletvekili Sebahat Tuncel’in katılmasından sonra, Özgür Kadın Kongresi isimli grup basın açıklaması yaptı. Daha sonra açıklama yapan eski HDP milletvekili Sebahat Tuncel, “Galatasaray’da bugün bir toplantısı yaptık. İlginçtir güvenlik gerekçesi ile Galatasaray Meydanı’nda izin verilmedi. Biz sadece Doğu ve Güneydoğu’da güvenlikli böllge olduğunu düşünüyorduk. Ama Galatasaray da güvenlikli bölge haline getirilmiş. Derhal müzakerelere dönülmelidir. Türkiye derhal müzakere sürecine geri dönmelidir. ” diye konuştu.

 İTFAİYE EKİBİ YOLDA KALDI

  Basın açıklaması sırasında, Kalyoncu Kulluğu Caddesi’nde bir apatmanın çatısında yangın ihbarı yapılması ile olaıky yeyrine itfaiye ekipleleri geldi. Ekipler, caddenin basın açıklaması nedeniyle trafiğe kapalı olması dolayısıylae, kısa bir süre bekledi. Daha sonra yan sokaktan olay yerine gitti.

(FOTOĞRAF)