Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Ülkü, Toplumsal fırsat eşitliğinin olmadığı bir ortamda kadın özgür olamaz. Toplumun her kesimde kadınlarımızın şiddete maruz bırakılmasını asla kabul etmiyoruz" dedi.
Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Ülkü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili bir mesaj yayımladı. Ülkü, mesajında, tüm kadınların kadınlar gününü kutladığını ifade ederek, kadına şiddete karşı olduklarını belirtti. Ümit Ülkü, açıklamalarında, "Eğitimde, istihdamda, politikada ve yönetimde karar sürecine katılımda, kadınlara fırsat eşitliğinden yanayız. Kadınların her alanda aktif bir biçimde yer alması, toplumsal, siyasal, yönetsel süreçlere etkin katılması; çağdaş, gelişmiş, ileri bir ülke olmanın ön koşuludur. Kadının özgür, kişilikli ve eşit olması; eğitilmesi ve iş gücüne katılımının önündeki engellerin kaldırılmasıyla mümkündür. Toplumsal fırsat eşitliğinin olmadığı bir ortamda kadın özgür olamaz. Kadına şiddetti kesinlikle kınıyoruz. Toplumun her kesimde kadınlarımızın şiddete maruz bırakılmasını asla kabul etmiyoruz. Tüm üyelerimizle birlikte kadına karşı şiddeti sona erdirecek tüm sosyal sorumluluk projelerde bize düşen her görevi yerine getirmeye hazırız. Hükümetimizin hedef noktasında aile ve aile kurumu bulunmaktadır. Tüm çalışmalar da bu doğrultuda devam etmektedir. Bizim için aile kurumu kutsal, kadınlarımız, kızlarımız analarımız en büyük değerimizdir. Kadın isterse her işi başarır, yeter ki biz destek olalım" ifadelerine yer verdi.
Öte yandan, MÜSİAD İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Ülkü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Pınarbaşı’ndaki İzmir Park Yarış Pisti’nde "Kadın isterse her işi başarır" sloganıyla kadınlar arası otomobil yarışı düzenleneceklerini de kaydederek, 8 Marttaki özel etkinliğe tüm vatandaşları davet etti.