Ankara Sincan F Tipi ve Silivri cezaevlerinde tutuklu bulunan FETÖ'cülerin birbirleriyle haberleşmesini engellemek amacıyla önlem alındı. Sincan'da havalandırmadan kâğıt fırlatılmasını engellemek için tel örgü çekildi. Silivri'de de 35 sanığa 3 ay mektup yasağı getirildi.

15 TEMMUZ darbe girişiminin "beyin takımının da aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bine yakın Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu, tutuklanarak Sincan F Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Sincan Cezaevi Tabur Komutanlığı'nm FETÖ zanlılarının koğuşlarına yaptığı baskınlarda; krokiler, kaçış planları, şifreli notlar, koğuş ve havalandırma planlarının ele geçirildiği öğrenildi. FETÖ üyelerinin kâğıttan uçaklara ya da pet şişenin içerisine koydukları şifreli notları da havalandırmadan koğuşlara fırlatırken yakalandığı belirtildi.

ÇATIDA PUSULA NÖBETİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cülerin örgüt içi haberleşmesini önlemek için önlemler aldı. Başsavcılık talimatıyla cezaevi yönetimi, koğuşların ortak çıkış noktası olan havalandırma boşluğunun üzerine tel örgü çektirdi. Cezaevi çatısındaki nöbetçi sayısı artırıldı. Haberleşme pusulalarının tel örgülere takıldığı ve bunların tek tek tutanak altına alınarak yasal işlem yapıldığı kaydedildi.

'PEYGAMBER GELECEK' DENİLİYOR

Ele geçirilen notlarda, darbecilerin ve FETÖ'cülerin itirafçı olmamaları, örgüt içerisinde herhangi bir çözülme yaşanmaması, sabretmeleri istendi. FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen'in vaazlarında verdiği mesajları ve gördükleri rüyaları birbirleriyle paylaştıkları tespit edildi. Notlarda, "Peygamber Efendimiz ziyaretimize gelecek" denildiği de öğrenildi. Darbeci Akın Öztürk, İlhan Talu, Mehmet Partigöç, Muharrem Köse ile Mehmet Dişli'nin de aralarında bulunduğu tutuklularm çamaşırlarını kendilerinin yıkadığı belirtildi. Cezaevi yönetimi sıcak su sağlıyor, sanıklar leğen ve deterjanı kantinden satın alıyor.

SİLİVRİ'DE 3 AY MEKTUP YASAK

FETÖ'nün İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki (İTÜ) akademik yapılanmasına ilişkin 22'si tutuklu 35 sanığın FETÖ üyeliği suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında, Abdulkerim Saraçoğlu, Ertan Öznergiz, İbrahim Aydın, Selçuk Aktürk ve Suat Demir, yurtdışına çıkış yasağı ve her hafta pazar günü imza vermeleri şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.
17 sanığın tutukluluk halinin, Abdullah Arslan, Yusuf Volkan Aydoğdu ve Şüheda Yetim hakkmdaki yakalama kararının devamına karar verildi. Mahkeme, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanıkların, 'şifreli haberleşme' ihtimali nedeniyle cezaevindeki mektup, faks gibi haberleşme araçlarını kullanımının 679 sayılı KHK'nın 6. maddesi gereğince 3 ay süreyle kısıtlanmasına karar verdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 7'si doçent, 16'sı araştırma görevlisi, 12'si memur olmak üzere toplam 22'si tutuklu 3'ü firari 35 şüpheli hakkında, FETÖ üyeliği suçunan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede,
28 sanığın örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu, 3 şüphelinin etkin pişmanlıktan yararlanarak ByLock programını kimin aracılığıyla indirdiklerini anlattığı kaydedildi.

Kaynak.Milliyet