Sarıkamış Şehitleri, Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği yürüyüşle anıldı.
Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün organize ettiği programda, Niğde’nin Çamardı ilçesinde Demirkazık köyünde yürüyüş yapıldı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı yürüyüşte 7 kilometre yol yüründü. Yürüyüşe Çamardı Kaymakamı Mustafa Serin, Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu, Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, İlkokul öğrencileri, lise öğrencileri, üniversitesi öğrencileri ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli katıldı. 22 Aralık 1914 yılında Enver Paşanın komutasında başlayan ve 5 Ocak 1915 yılında sona eren 14 günlük Sarıkamış Harekatı 1. Dünya Savaşı’nın Kafkas cephesinde yaşandığı en büyük savaşlardan biri olan harekata katılan 120 bin askerin 90 bini şehit olmuştu.
Programda ilk olarak Demirkazık dağ evinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Kur’an-ı Kerim okunduktan sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından atkı, bere ve eldivenler katılımcılara dağıtıldı. Dağ evinden başlayan yürüyüş, Demirkazık köyü etrafı dolaşılarak gerçekleşti. Katılımcılar ellerinde bayraklarla havanın da soğuk olmasıyla şehitleri dualarla andılar.
Yürüyüş öncesinde konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, “Şehitler için ne kadar şey yapılsa yine onların aziz hatırasına azdır. Biz burada bu mütevazi topluluğu bize bırakmış olduğu vatanın evlatları olarak kendilerine bir değer addedip şehitlerimizi burada anmaktan gururluyuz, mutluyuz. Biz şehitlerimiz için ne anmalar yapsak azdır, zaten şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim’de Cenab-ı Allah’ın ayeti vardır. Onlar bilhassa yaşayanlardır, Allah yolunda savaşanları ölü zannetmeyiniz, onlar diridirler bu Kuran-ı Kerim’de bize bahşetmiştir. Sarıkamış şehitlerinin 100. yılını anmak için burada toplandık. Bizi yalnız bırakmayan katılımcılara çok teşekkür ederim” dedi.