Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgieveleri’ndeki yeni eğitim dönemi, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun “Kanaatkar Olmak” başlıklı ilk dersi vermesiyle başladı.

İlköğretim Okulu öğrencilerine hizmet veren Bilgievleri’ndeki yeni eğitim dönemi açılışı Gölcük Barbaros Hayrettin Paşa Bilgievi’nde gerçekleştirildi. Yeni eğitim dönemi açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Gençlik Eğitimi Şube Müdürü Kemal Ceylan ile Bilgievi öğrencileri ve velileri katıldı.

İlk derste “Kanaatkar Olmak” konusunu işleyen Başkan Karaosmanoğlu, bu önemli kavram ile ilgili öğrencilere değerli bilgiler verdi. Geniş anlamıyla kanaatkar olmanın elindeki ile yetinmek olduğuna dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, “Bunun yanı sıra kanaatkar olmak israftan kaçınmaktır. Kanaat, çalışmayıp, sadece eline geçeni kullanmak, tembel oturup, başka bir şey aramamak değildir” dedi.

Başkan Karaosmanoğlu bu kapsamda şükretmenin önemine de işaret etti. Şükredildikçe elimizdekilerin artacağını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Şükretmek aynı zamanda teşekkür etmektir. Şükür anne-babaya da olur. Teşekkür etmek de bir şükürdür” diye konuştu.

Dersin sonunda Bilgievi öğrencileri Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’na kendi yaptıkları bir ebru tablosunu hediye ederek, yeni eğitim döneminin ilk gününde yanlarında olduğu için teşekkür etti.