Güzelyalı Fuat Göztepe Parkı’nda düzenlenen yılsonu etkinliğinde buluşan Konak Belediyesi kursiyerleri yetenekleriyle göz doldurdu.
Konak Belediyesi’nin Güzelyalı, Alsancak ve Eşrefpaşa Kültür Merkezlerinde açtığı ücretsiz kültür-sanat kurslarına katılan kursiyerler bir yılda öğrendiklerini düzenlenen yılsonu etkinliğinde sergiledi. Baleden seramiğe, kemandan resme kadar pek çok alanda, farklı yaş gruplarından kursiyerlerin yer aldığı etkinlik Güzelyalı Fuat Göztepe Parkı’nda gerçekleştirildi. Düzenlenen sergi ve gösteriler vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü. Kursiyerler öğrendiklerini gösterme fırsatı bulurken, parka gelenler de renkli bir gün geçirme şansı buldu.
GÜZELYALI PARKI SANATLA DOLDU
Gün boyu birçok sanat dalına ev sahipliği yapan Güzelyalı Fuat Göztepe Parkı’nda ilk sahne tecrübesini yaşayan ve ilk kez eserlerini sergileme şansı bulan kursiyerlerin mutluluk ve heyecanı yüzlerine yansıdı. Parktaki amfi tiyatroda gerçekleşen dans gösteri büyük beğeni toplarken, minik kursiyerlerin keman, piyano, gitar dinletileri ve bale gösterisi ayakta alkışlandı. Açılan resim sergileriyle renklenen parkta, Pervin Özdemir Seramik Atölyesi öğrencileri de kurdukları stantlarda hem eserlerini sergiledi, hem de atölye çalışması yaptı.
AKŞAM MÜZİK KEYFİ
Etkinliklerin akşam bölümünde ise Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği şöleni yaşandı. Hakan Akmaz yönetiminde verilen bağlama konseri dinleyenlere keyifli anlar yaşatırken, şef Servet Önder yönetimindeki koro da birbirinden güzel Türk Sanat Müziği eserlerini seslendirdi. Büyük beğeni toplayan konserlerde dinleyiciler de şarkılara eşlik etti. Unutulmaz bir gecenin yaşandığı etkinlikte Mavi Sanat Müzik Grubu da sahne alarak renk kattı. Gençler söyledikleri şarkılarla seyircileri coşturdu. Konak Belediyesi’nin kültür merkezlerinde eğitim gören kursiyerlerin sergileri 12 Haziran da ise Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi’nde fotoğrafçılık kursiyerlerinin yıl sonu sergisi ile devam edecek.