Sarıkamış’ta çocuklara yönelik düzenlenen yaz Kuran kurslarına başlayan öğrenciler, Sarıkamış Şehitleri Anıtı’nda 90 bin şehit için kuran okudu, dua etti.
Sarıkamış Müftülüğü’ne bağlı ilçe merkezi ve köylerde açılan toplam 87 yaz Kur’an kursunda bin 500’e yakın öğrenci eğitim görmeye başladı. Merkez Kuran kursu öğrencilerinden yaklaşık 150 kişilik grup, İlçe Müftüsü Hayati Yelkovan ve hocalarıyla birlikte Sarıkamış Kars karayolundaki Sarıkamış Şehitlik Anıtı’na giderek 90 bin şehit için kuran okudu.
İlçe Müftüsü Hayati Yelkovan, geçmişini bilmeyen toplumların geleceğini inşa etmelerinin çok zor olduğunu söyledi.
Çanakkale, de Sarıkamış Allahu ekber dağlarında binlerce Mehmetçiğin gelecek nesillerin hür ve bağımsız yaşaması için şehit olduğunu ifade eden Müftü Hayati Yelkovan, “Bu toprakları canları pahasına bizlere emanet eden şühedayı hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız. Onlar için dualarımızı hiçbir zaman eksik etmeyeceğiz. Sizler şühedanın yattığı bu topraklara her zaman sahip çıkıp onları duasız bırakmayınız. Vatanımızın, milletimizin bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek için çok çalışmak, çok okumak ve milli bilinç oluşturarak en zengin, en gelişmiş ülkelerle yarışmak zorundayız” dedi.
Yelkovan, bu yıldan itibaren öğrencilere Kuran eğitimin yanı sıra, Kars ve Sarıkamış’taki tarihi ve turistik yerler için geziler düzenleyeceklerini kaydetti.