31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde Türkiye Komünist Partisi'nden (TKP) Tunceli Belediye Başkanı seçilen Fatih Mehmet Maçoğlu'na mazbatasını, Tunceli Adliyesi'nde Hakim Satı Şenlik Taşkaya verdi.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklamada Maçoğlu, uzun bir çalışmanın sonunda bugün döktükleri terin ve mücadelenin karşılığında mazbatalarını aldıklarını vurguladı.

Bugün belediyeye giderek devir teslimi de gerçekleştireceklerini belirten Başkan Maçoğlu, "Bu süreç içinde Dersim halkının, muhtemelen pazartesinden itibaren, belediyede yoğun bir karşılama yapacağımızı söylemek istiyorum. Bütün dostlarımızı, bütün arkadaşlarımızı, hiç kimseyi ayırt etmeden, herkesin çok rahat gelebileceği bir belediye ve kapıları açık olan belediye olacağını bugün de söylemek istiyorum" ifadesini kullandı.

Sokak hayvanları için destek isteyen Başkan Maçoğlu, "Muhtemeldir, bir önceki dönemin Ovacık Belediyesi tecrübesiyle birçok dostumuz bize hediye ya da çiçek getirmeye çalışacak ama biz sokaktaki hayvanların genel durumunu göz önünde bulundurarak onların bundan sonra daha iyi, daha rahat bir yaşamı olması adına dostlarımızdan, arkadaşlarımızdan hediye ve çiçek yerine, açacağımız bir hesaba verecekleri destekle sokaktaki hayvanların sorunlarına bir nebzede katkı olmaya davet ediyoruz" dedi.

Maçoğlu'na "güvenlik ve personel eksikliği" gerekçe gösterilerek mazbatası dün verilmemişti.

GÖREVE HALAYLA BAŞLADI

Sabah saatlerinde mazbatasını alan Maçoğlu, göreve başlamak üzere geldiği Tunceli Belediyesi hizmet binası önünde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, seçim sürecinde kendisine kapısını açan tüm Tuncelililere teşekkür etti.

Bu sayede kendilerini vatandaşlara anlatma imkanı bulduklarını belirten Maçoğlu, "Söylediğimiz bütün sözlerin arkasında duracağız bunu bilmenizi istiyorum. Artık hiç kimseyi ayırmayıp ötekileştirmeyen, hiç kimseye sen bizden değilsin demeden herkesi biz olarak gören bir anlayış burada çalışmaya başladı" dedi.

Maçoğlu, mazbatasını alıp görevine başladığını vurgulayarak, "Belediye ile ilgili aldığımız bütün doneleri, dosyaları tek tek araştırıp, en kısa sürede hepsini buralarda ve diğer mahallelerde asarak bütün dostların, çalışanların, emekçilerin, işçilerin, kamuda çalışanların görebileceği şeffaflıkta deklare edeceğiz" ifadesini kullandı. 

Başarılı bir seçim kampanyasını geride bıraktıklarını anlatan Başkan Maçoğlu:

"Birlikte Dersim'i hak ettiği bir şehir haline getirmek için herkesin aday olması gerekiyor. Bunu sadece buradaki meclisimiz, çalışan arkadaşlarımız değil, Dersim'e dair çalışma ya da emek harcamak isteyen bütün arkadaşlarımızla bir araya gelip meclislerde tartışarak yapacağız."

Maçoğlu, belediyeyi yaklaşık 68 milyon lira civarında borçla devraldığını, borçtan korkmadığını ve vatandaşa hizmet götürmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

Fatih Mehmet Maçoğlu, konuşmasının ardından vatandaşlar ve partililer ile bir süre halay çekti. Maçoğlu, daha sonra makam odasına geçerek, görevine başladı.