Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde farklı müdürlüklerde taşeron firmada çalışan ancak sözleşmeleri bittiği için işten çıkarılan DİSK Genel-İş Sendikası Mersin Şubesi’ne bağlı işçiler, işe dönmek için topladıkları 29 bin 134 imzayı Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne sunmak için yürüyüş yaptı.
Öğle saatlerinde İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Özgür Çocuk Parkı önünde bir araya gelen işçiler, buradan Meclis Toplantısı’nın yapılacağı Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’na yürüdü. Yürüyüş boyunca slogan atan işçiler, tepkilerini dile getirdi. Polis, işçilere engel olmazken, toplantı salonunun yapıldığı alana işçilerin geçişine izin verilmedi. Çevik Kuvvet ekibi tarafından salon girişine barikat kurulurken, işçilerin salon içine giriş yapmasına izin verilmedi. Burada işçiler kendi aralarında 4 kişilik temsilci grubu seçerek bu heyetin içeri girmesini istedi ancak bu seferde belediye yetkilileri temsilcilerin de içeri giremeyeceğini belirtti. Toplantıda bulunan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, işçilerin yanına gelerek topladıkları imzaları aldı. İmzaları alırken her zaman işçilerin yanında olduklarını belirten Başkan Tarhan, "Biz bu konu üzerinde zaten her zaman duruyoruz. Bugün de daha önce konuştuğumuz gibi toplantının dilek ve temenniler bölümünde bu konuyu gündeme getirecektik. Şimdi hem bu konuyu gündeme getiririz hem de bu imzaları Meclis’e sunarız" diye konuştu.
DİSK Genel-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy da, çalışan işçilerin alın terleriyle ekmeklerinin, emeklerinin, işlerinin peşinde olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Bugün biz barış için, işçilerimizin geri dönmesini sağlamak için topladığımız imzaları Meclise sunacağız ama son dakika aldığımız habere göre sanki bize nispet yapar gibi yine işçilerimiz işten çıkarılmış. Son sözümüzü Cuma günü Büyükşehir Belediyesi Meclisi var, orada söyleyeceğiz. Bu imzaları verirken bir kez daha yetkililere sesleniyoruz. Belediyeler kimsenin babasından, dedesinden kalan miras değil. Bu belediyeler kamuoyunun, halkın yarattığı değerlerdir. Burada temizlik yapılan sokak ve caddeleri kimse götürmüyor. Bunlar var olduğu sürece bu işçilerle devam edilir. Yaptığımız mahkeme başvurularında, sonuçları aldığımız da bakıyoruz ki yasa işe dönüşü geri veriyor. Perşembe günü 65 işçi arkadaşımızın davası görülecek ve kesinlikle işe dönüş davası kazanılacaktır."
"29 BİN 134 İMZAYI MECLİSE SUNDUK"
İşçilerin ekmeklerine sahip çıkmak için mücadelelerini sürdürdüklerini belirten Göksoy, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada taşeron işçisi diyerek, bu zırhın altına sığınarak işçilerimizi işten çıkarıp ve çıkarılan işçiler ordusuna yenilerini de katmakla bu kentin demokrasisine asıl kurşun sıkan siz olacaksınız. Bu kentin demokrasisini bozan asıl siz olacaksınız. Bu kentin huzurunu kaçıran asıl siz olacaksınız. 30 Mart’tan bu yana hiçbir kurum, kuruluş, işçi, emekçi hiç kimse huzur bulmuyor. Bu kenti ortak yöneteceksek, bu kentin huzurunu bulacaksak, birinci görüşmeniz gereken kişiler emekçilerdir. Bu işten atılan işçiler bir an önce geri alınmalıdır. Bu yapılmazsa bu kentte barış sağlanamaz. İşçilerimiz geri dönene kadar bu mücadele bitmeyecek. Bu işi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyacağız. Şimdi toplamış olduğumuz 29 bin 134 imzayı Meclise yolladık"
İmzaları belediye başkanlarına teslim eden işçiler sloganlar atarak dağıldı.