Altınbaş Üniversitesi 2017-2018 akademik yılına merhaba dedi. Fatma Altınbaş Konferans Salonu’nda gerçekleşen törene Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Altınbaş Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Altınbaş, Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, Mütevelli Heyet Üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış törenine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, üniversite sanayi iş birliğinin önemine değinerek “Ülkemiz ve ülkemizin ilgili kurumları, üniversite sanayi iş birliğini hayata geçirmeliler. Bu konu üniversite ve sanayinin olduğu kadar insanımızın konusudur. Öğrencilerimiz daha eğitim yıllarında eğer hayatın uygulama noktasına temas etmemişlerse mezun oldukları zaman iş hayatına yabancı acemi diyebileceğimiz bir sıfata sahip olurlar. O sebeple birçok firma aradığı elemanda tecrübe istiyor. Tecrübeli eleman kim olacak? Üniversiteyi yeni bitirmiş bir genç hangi fakülteden olursa olsun tecrübesini edineceği yerler eğer eğitim dönemi içerisinde uygulama alanı elde edememişse ancak işe başladığı zaman edebilecek ki o, bugün tercih edilecek eleman olamayacaktır. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak yeni çıkarttığımız bir kanun var. Bu yasanın adı Üretim Reform Paketidir. Bu yasa ile Mühendislik Fakültesi’nde okuyan öğrenciler, uygulamalı bilimlerle meşgul olan öğrenciler, bu eğitimleri süresince 8 yarıyıllık eğitim dönemlerinin en az bir yarıyılını iş yerlerinde, sanayide eğitimin bir parçası olmak suretiyle geçirecekler. Ümit ediyorum ki bu yasa hem öğrencilerimize hem de sanayi alanına ciddi imkânlar sağlayacak” ifadelerini kullandı.

“Altınbaş Üniversitesi’nde sektörlere, sanayiye uyumlu eleman yetiştirmek arzusu var”

Hem sanayi alanının kucaklayıcı olmasını hem de öğrencilerin sanayi kuruluşlarını benimsemesini dikkat çeken Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, “Altınbaş Üniversitesi’nde gördüm ki hevesli, heyecanlı, piyasaya uyumlu, sanayiye uyumlu ve sorun çözücü elemanlar yetiştirmek hedef ve arzusu var. Bu hedefi ümit ederim ki gerçekleştirme yolunda hızla ilerliyorlar. Bundan hem sayısal artışın hem de kalitedeki artışın olduğunu görüyorum. Nerede bir iyilik varsa kimde ise bu iyiliğin yanındayız ve destekleyicisiyiz. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bunun bilincindeyiz” dedi.

Bütün öğrencilere yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Altınbaş Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Altınbaş, “Çok mutlu ve heyecanlıyız. Altınbaş ismiyle ilk kez akademik yıl açılışımızı gerçekleştiriyoruz. Bu ayrıca Altınbaş ailesini çok mutlu eden bir gün” diye konuştu.

"Öğrencilerimize danışmanlık yapıyoruz"

Yeni eğitim öğretim yılı için öğrencilere tavsiyelerde bulunan Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan ise "Her şeyden önce meslek yaşamında elde etmek istedikleri alanlara dönük çalışsınlar. Mezun olalım da bakalım demesinler. Plansız mezuniyetin birtakım olumsuz sonuçları ortaya çıkabiliyor. Daha üniversite birinci sınıfta ‘Ben buradan mezun olduğumda şöyle bir alanda çalışacağım’ şeklinde bir hedef belirleyip ona yönelik çalışsınlar. Biz de Altınbaş Üniversitesi içinde kurduğumuz Altın Kariyer adındaki merkezimizle, daha öğrencilik yıllarından itibaren gerek staj gerek CO-OP yönlendirmeleriyle öğrencilerimize kamuda, özel sektörde ya da akademik hayatta ne gibi bir mesleğe yönelmeleri gerektiği konusunda danışmanlık yapıyoruz. Yabancı dillerini mutlaka geliştirsinler. Çağımızda İngilizce bilmeden maalesef ne özel sektörde ne de kamuda istenilen yerlere gelinmesi mümkün değil. Dolayısıyla öğrencilerimiz dil konusunda eksiklikleri varsa üniversite sıralarında ilave dersler almak suretiyle bu eksikliklerini tamamlasınlar.” şeklinde konuştu.